Perfectly Perfect

För ett par veckor sedan skulle jag göra ett förlovningskort och visste vilket stämpelset jag ville använda, men hade brist på inspiration för att få till ett kort. Det jag då brukar göra är att gå till tillverkarens hemsida och titta på deras exempelbilder och sedan CASE:a (Copy And Steal Everything) ett kort. Sedan brukar flowet komma av sig självt.

 

Sagt och gjort. Efter lite letande bestämde jag mig för designen ovan och skred till verket. Bakgrunddien är Altenews Watercolor Stripes Cover Die och är utstansad i craftfärgad cardstock. Blommorna är också från Altenew och heter Perfectly Perfect. De är perfekta att färglägga för oss som är nybörjare med alkoholbaserade pennor eftersom de har ”markeringar” där skuggorna bör vara.

Med hjälp av 3D-kuddar har jag monterat blommorna och bladen i olika höjd för att få lite mer djup. Lawn Fawns Scripty Love Die har jag skurit ut i ett par lager av svart cardstock som jag har monterat ihop för att få lite mer höjd. ”To the perfect couple” är en stämpel från Altenews Painted Poppy och är embossad i svart på vit cardstock från Neenah. Som avslutning har jag stänkt lite vit akrylfärg över det hela och pluttat dit lite flytande enamel dots i vitt från Ranger.

Till nästa kort har jag monterat ett kluster med utstansade blommor och blad på en bakgrund av 80 lb Neenahpapper som jag desförinnan sprätt lite svart distressprej över. Panelen är utskuren med Hero Arts Infinity Dies (vilket ger ”rundade” och fina kanter) och sedan monterad på ytterligare en panel av svart cardstock. Dessa är i sin tur monterade på en egengjord kortbas av Neenahs tjockare cardstock.

Som avslutning har jag embossat en text från Altenews Delicate Flower Bed i guld och embossat lite bling i samma guldfärg och placerat ut spritt över kortet. Här är ett tips att maska över texten innan ni stänker på färg, annars ”försvinner” den lätt, som ni ser på bilden.

Till kort nummer tre har jag stansat ut  Altenews Fine Frame Circles i svart cardstock och plockat ut den yttersta cirkeln och sedan monterat blommor och blad längst med cirkeln. Här, liksom på de andra korten, har jag ”böjt upp” kanterna på blommorna och bladen för att ge ytterligare lite dimension. Därefter har jag monterat samma lovedie som på första kortet och haft på lite Glossy Accents, vilket gör att det ser ut som en glänsande thicker. Hälsningen är embossad i svart och utskuren med die från MFT (minns tyvärr inte namnet). Jag ser nu att jag nog ska sätta dit lite bling också. Man kan ju aldrig ha för lite bling 😉

Dagens sista kort tillverkades helt enkelt av de blommor och blad som blev kvar från resten av korten. En panel av mönsterpapper, två smala, svarta remsor, ett hello, några bling och lite Nuvo Aqua Shimmer Pen så fick det varaklart!

Det var allt från mig denna vecka. I och med vårens alla röda dagar har Anna lite ändrade öppettider, så kontrollera alltid aktuella öppettider längst ner på hemsidan innan du beger dig till affären! Webbshoppen är ju dock alltid öppen dygnet runt. Är det något du saknar där, är det bara att mejla Anna och höra om hon kan ta in det åt dig. Kostar inget extra!

 

Inläggsförfattare: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: hmmmm… allt??! :D

Kommentera