Rough waters!

Hej!
Här kommer jag sent omsider! Ni vet ibland när allt jäklas? Tejpen hamnar på fel ställe, man sätter ihop något snett, får slita loss, spiller färg, filerna är korrupta när man ska importera osv osv… Det här är ett sånt alster! Jag hade det klart i huvudet, det tog två dagar att få det klart… Men nu så!

Jag befann mig i Skottland förra veckan och var således EN VECKA sen med att få mina nya Lawn Fawn i händerna! :O Men nu kliar det i mig ska ni veta!

Jag har använt inte mindre än fem Lawn Fawn set på det här kortet. (och ett mft!) Det nya är underbara Smooth Sailing! De andra är Manatee-rific, Year six, Mermaid for you och You are sublime. Alla har teman som passar ihop och jag har fler kort i huvudet!
Jag började med att färga in bakgrunden med distresser i blå och gröna toner för att få lite undervattenkänsla.
Vågorna stansade jag ut med Lawn Fawns Stitched Wave Borders, och sedan stansade jag under kanten med Slide on over waves.(ny)
Jag ville ha tuffa vågor och en lite mörkare himmel, som ett oväder typ.

”Ljusstrålarna” som går ner i vattnet gjorde jag genom att dutta vit pigment ink ovanpå distresserna. Jag använder en dyna från Hero Arts som heter Unicorn. Mycket bra! Stencilen är privat men MFT har kommit med en nu som heter Ray of light som har något bredare strimmor bara!

Växterna och fiskarna med lite tunnare linjer är från MFT och setet Gill Friends. Helt underbara och perfekta att matcha Lawn Fawns sommarsläpp med!
Lite slutlig finish med svart glaze penna på ögonen och glitter lite här och där. Pärlan i musslan fick först lite skimmer på sig och sedan glossy accents över.

 

Slider elements från MFT är perfekta när man inte vill att ens saker ska ”rulla” fram i skåran utan hålla sig upprätt. Det finns två olika varianter, de ovala som förhindrar att saker rullar utan istället går ”rakt” som på videon, sen runda som heter spin & slide. De gör precis vad det låter som. Rullar framåt. De olika diskarna passar bra vid olika tillfällen och kostar inte många kronor!

Det var allt för mig idag, nu hoppas jag de kommande dagarna jäklas lite mindre. 😉
Missa inte de ändrade öppettiderna nu om du tänkt besöka den fysiska butiken, de aktuella öppettiderna hittar du alltid längst ner på www.pyssloteket.se

Ett annat tips är att hålla ögonen öppna i sociala medier framöver. Anna har semester och vi vet alla vad som händer när katten är borta…. hehe..

 

 

Inläggsförfattare: Malin

Malin
Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera