Save the Date – Många kort och samma motiv med personlig prägel

Jag fick nyligen den stora äran att hjälpa några goda vänner med inbjudningskort till ett väldigt speciellt event. Så roligt! Det kan vara lite av en utmaning, och ska man göra många handgjorda kort med samma motiv så finns det ett verktyg jag inte skulle kunna leva utan, och det är en stämpelplattform från Misti.

Med hjälp av en Misti kan man stämpla med samma stämpel på samma plats med stor precision och med ett jämnt och fint tryck, så man behöver inte vara så orolig att man ska stämpla fel och eventuellt behöva göra om från början. Pappret hålls fast med en magnet, och stämpeln monteras på en vikbar platta som fälls över pappret när man ska stämpla. Skulle trycket inte bli helt optimalt kan man då fylla på med färg och stämpla igen på precis samma ställe. Ska man göra många kort med samma stämpel, på samma storlek av kortbas, är det bara att stämpla på löpande band. Supersmidigt!

Mina vänner valde ut denna stämpel från Stampers Anonymous, och det är en av mina favoriter! Setet heter ”Mister Meow Meow & Tweets”, och jag specialbeställde det via Anna. Om du känner att du också behöver Mister Meow Meow i ditt liv är det bara att maila till anna@pyssloteket.se, så hjälper hon dig!

Eftersom det var många kort ville jag göra färgläggningen enkel men effektfull och väldigt färgglad. Här använde jag mig främst av två saker: Dina Wakleys Scribble Sticks till stämpelmotivet, och Distress Re-Inkers till bakgrunden/kanterna.

Färgläggning av motivet: Detta knep har jag lärt mig av DT Tettiz! Hon färglägger ofta sina vackra alster med just vattenlösliga kritor, både med Scribble Sticks och oljepasteller! Rita några enkla streck i det område du vill färglägga och dra sedan ut färgen med pensel och vatten. Enkelt, och vackert! På katten har jag alltså ritat lite marinblått på kanten på hatten, orange och brunt på öronen, rosa under hakan och turkost på kragen. Några streck räcker, det är så bra pigment i kritorna! Sedan på med vatten för en akvarelleffekt.

Färgläggning av bakgrunden: Även här ville jag ha en viss akvarelleffekt, men utan att behöva blöta ner pappret för mycket. Då är Distress Re-Inkers svaret! På ett glatt underlägg (jag använde min Glass Media Mat för detta, bra och stor yta för alla fyra färger jag ville använda, och lätt att torka av), spejade jag först lite vatten på fyra olika områden, sedan droppade jag i Distress Re-Inkers i färgerna Dusty Concord, Spun Sugar, Tumbled Glass och Weathered Wood. Sedan doppade jag hörnen på pappret i vardera färgen och lät torka ordentligt. Vissa gånger doppade jag sedan en andra gång.

 

Som mina vänner sade när de fick korten: De har ju alla samma motiv, men de är ändå handmålade och olika allihopa. Jag blev väldigt nöjd!

Remsan med orden ”Save the date” ville jag få upp från kortet en aning, så jag skar ut dem från ett tjockt papper i samma bredd som denna distanstejp: 3D Foam Tape. Det gjorde det lätt att få det stadigt på alla kort.

Jag ville såklart lämna över dessa kort med en fin paketering, så jag gjorde en tag med samma motiv och band ihop alla kort och kuvert med ett fint snöre.

 

Hoppas detta kanske varit lite inspiration! Kanske känner du någon som behöver ett paket med fina tackkort att skicka? Detta kan bli en perfekt present!

/Jennie, a.k.a jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera