My Happy – Layout

 

 

Hej allihop och glad sommar på er! Vi har precis passerat midsommar och hela den härliga svenska sommaren ligger framför oss. För att fira det kommer här en färgglad och somrig scrapbooking layout från mig.

Jag tog ett par foton under min skapandeprocess så jag tänkte visa er lite stegvis hur denna layout växte fram. Jag började med att välja ut ett foto och plockade fram de färger jag valde att använda i bakgrunden. Föga förvånande blev det akrylfärger.. Jag plockade färger utifrån fotot i blå/turkost, rosa och gult.

Jag har använt mig av fyra olika tekniker innan jag tog det här fotot. Först smooshade jag ut en ljus turkos akrylfärg lite här och var över mitt papper. Jag sprutade alltså en liten mängd akrylfärg på en plastficka, sprutade lite vatten på det för att få färgen lite mer flytande och tryckte plastfickan mot papperet flera gånger. Sedan plockade jag fram några stenciler, Dina Wakley Medias Branches Masks och Petals samt My Favorite Things Basic Shapes – Circles. Jag använder sällan hela stencilen utan duttar färg över valda delar och flyttar runt stencilen så jag får färg och mönster där jag vill ha det. Här plockar jag även fram och tillbaka med mitt foto för att få en uppfattning av vad som kommer synas i slutänden.

Någonstans i processen med stenciler kommer jag på att jag vill ha ett mer detaljerat mönster så jag plockar fram en stämpel från Prima Marketing – Old Paper Work och stämplar lite slarvigt med min vattenfasta svarta dyna, Archival Ink. Sista tekniken jag gjort här är att stänka akrylfärg. Detta är en högst slumpartad teknik, jag brukar använda mig av en liten pensel då jag oftast är ute efter lite mindre droppar.

Nu ser jag att jag även utfört en femte teknik, nämligen att med hjälp av en palettkniv dra ut vit akrylfärg över delar av papperet för att dämpa intrycken en del och få ihop alla färger och mönster till en helhet.

Jag bestämde mig sedan för att framhäva några mönster lite mer genom att slarvigt rita runt dem med en svart Posca-penna. Detta kunde jag såklart ha gjort mer noga genom att sätta över stencilen igen och ritat efter kanterna, men jag gillar när det ser slarvigt ut.

Sedan var det dags att sätta dit fotografiet. För att framhäva fotot från bakgrunden använde jag mig av vitt Tissue-Paper från Tim Holtz och Cheesecloth. Och även lite gul trasslig sytråd, mest för jag inte kan låta bli. Sedan kommer vi till det jag tycker är svårast i hela processen, att dekorera. Jag provar alltid en mängd saker såsom blommor, stickers och ephemera men det mesta åker av igen. Lika så den här gången.

Här ser ni den lilla dekoration som blev. En sol som jag stansat (Sunny Skies från My Favorite Things) ut på en spillbit av mönsterpapper och blingpärlor från Kaisercraft.

Slutligen har jag satt dit en titel gjord av Label Stickers från Tim Holtz och en die från Mama Elephant – Hello Script.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”My Happy – Layout

    Profilbild

    Inga

    (26 juni, 2019 kl. 21:43)

    Jamen! detta var riktigt bra, att få se hur det växt fram det ger ju tips hur vi andra kan göra.Tack för det!!
    Ha fortsatt fin sommar

Kommentera