Bra-att-ha tags

Hej allihop! Då är vi här, dit vi har längtat till hela året, semestertiden. Pysslar ni förfullt därhemma med sprudlande inspiration nu när de flesta ”måsten” är borta eller har ni lagt pysselsakerna på hyllan för att njuta av annat? Hur som helst hoppas jag att ni har en bra sommar!

Till dagens inlägg har jag skapat fyra mindre tags, sådana där bra att ha saker att hänga på en ”gå-bort” flaska eller sätta i en blomsterbukett. Jag har utgått från Dina Wakley Medias White Tags som kommer i två olika storlekar i en förpackning.

Så tagsen kommer från Dina Wakley men i övrigt så kommer i stort sett alla övriga produkter uteslutande från allas vår älskling Tim Holtz. Men om vi backar bandet lite så grundade jag först alla mina tags med gesso, främst för att kunna manipulera färgen jag sedan lägger uppepå men även för strukturens skull. Därför använder jag oftast en Heavy Gesso  (jag gillar Finnabairs) till sådana här projekt.

När gessot torkat valde jag att använda mig av Distress Oxsides. Till dessa något större tagsen valde jag att gnugga på två olika färger, Crushed Olive och Evergreen Bough, med en blending tool. Efter det lade jag på stencilen Plus (från Tim Holtz givetvis) över hela tagen och suddade ut färgen med en våtservett. Något som fungerar på grund av den underläggande gessot. Sedan behövdes lite svarta stänk också.

Sedan plockade jag fram min ephemera. Fotona är från Found Relatives och övrigt från Keepsakes. Som slutfinish lade jag lite ostduk och svart sytråd under mina lager.

De här mindre tagsen har också Distress Oxides i bakgrunden (Abandoned Coral och Fossilized Amber). Här har jag dock bara tryckt ner tagsen i vattenutspädd färg. Dessa foton är från Photobooth och de har fått läckra acetatvingar,Transparent Wings. Övrig ephemera är från Keepsakes. Även här har jag avslutat med lite ostduk och sytråd.

Det var det från mig idag. Hoppas ni hittar lite pysselinspiration i sommarvärmen (eller i avsaknaden av den..)

Post Author: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera