Ännu mer stenciler

Alltså, när jag får nåt på hjärnan så blir det lätt att jag överdoserar och det är ni, stackars bloggläsare, som får lida. Här kommer nämligen ännu ett inlägg om stenciler.

Till det första kortet har jag använt stencilen Moroccan tiles från MFT. Jag har ”grundat” med Scattered straw, Dried marigold och Spiced marmalade distress ink på ljusgul cardstock och sen, utan att flytta stencilen, lagt på glimmer paste från Nuvo i färgen Moonstone. När jag lägger på glimmer paste och andra medium använder jag alltid palettknivar från Ranger, ett hyfsat billigt och väldigt bra verktyg.

Jag tyckte att färgkombon på förra kortet blev lite väl ljus så här har jag istället använt Abandoned coral, Spiced maramlade och Mustard seed. Mycket bättre! Istället för glimmer paste valde jag att stämpla ovanpå min stencil. I jakten på bra siluettstämplar i mina gömmor så hittade jag mitt oanvända (!) Eid Al Adha-set från Altenew. Det fyndade jag i realådan så det finns inte i butiken längre. (Däremot så råkar jag veta att Anna fyllt på reakategorin med en hel del godis så det kan var värt att kika där.)

På dagens tredje och sista kort får stencilen spela en mindre framträdande roll. Jag har valt att använda en gammal prickstencil som bakgrund till nya favoriterna Leaf clusters och Versatile vases. Vasen har jag stämplat och embossat på vellum. Är man sugen på en prickig stencil så finns det en del Layering stencils från Ranger, t ex Dotted.

I mitt tidigare stencilinlägg som du hittar -> HÄR <- hotade jag med att det kommer en stencilkurs i höst. Nu är datum satt till den 7/9 kl 11-14. Så snart webbshoppen är uppdaterad kommer du kunna köpa din kursplats där.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera