Grattis x 3

Så här i semestertider blir det tyvärr inte så mycket pyssel för min del, men grattiskort behövs alltid, så här är tre relativt enkla, men helt olika kort.

Det första kortet är ett beställningskort som skulle matcha ett tema. Här har jag först embossat en bakgrundsstämpel i vitt på vattenfärgspapper. Därefter har jag försiktigt spritt ut Nuvo Shimmer Powder i ett par olika färger och sprejat med vatten. Jag har precis börjat leka med dem, men som ni kanske har sett går det att få till en mängd olika effekter, tex här, här, här och här. Ytterligare plus är att de räcker väldigt länge och att de kostar under en femtiolapp! Efter att det har fått torka har jag stansat ut en bakgrund med Hero Arts Infinity Dies, som gör att kanterna blir lite ”välvda”, istället för alldeles platta. Jag tycker det ser snyggare ut så. Bakgrunden har jag sedan monterat på en egengjord kortbas av Neenahpapper (det finns också många färdiga kortbaser i webbshoppen) och monterat med Lawn Fawns Glue Tube. Till sist har jag embossat en grattisstämpel på svart cardstock och monterat med 3D-kuddar.

Nästa kort är ett blomkort med en av mina Altenewfavoriter, Sweet Rose Bouquet. Jag har stämplat blommorna med dye inks och med hjälp av min Misti (underlättar mycket, men det går naturligtvis också att göra med vanliga akrylblock) och skurit ut med matchande dies.

Därefter har jag monterat det med 3D-kuddar i olika höjder på en bakgrund gjord av Altenews Layered Plaid Cover Die. Lawn Fawns Scripty Hugs är utskuret flera gånger i svart cardstock och ditmonterat tillsammans med en passande sentiment strip. Efter att jag hade fotograferat insåg jag att det nog behövdes lite bling (man kan aldrig ha för mycket bling ;)).

Sista kortet ut idag är, liksom det första, en vitembossad bakgrundsstämpel, men denna gång på Strathmore Bristol Smoothpapper som gör att ink blendingen går som smort. Här har jag använt mig av Distress Oxides, men det går lika bra med vanliga Distresser. Jag hade inte något bra, matchande cardstock hemma, så jag färgade in en bit som blivit över med samma blå Oxide som jag använt på bakgrunden och därefter vitembossade jag hälsningen. Som avslutning monterade jag bakgrunden på en kortbas och satte dit lite bling.

Anna har välförtjänt semester och är åter i butiken tisdagen den 13 augusti. Webbshoppen är dock öppen som vanligt och order kommer att plockas oregelbundet i mån av tid hos hjälpredorna.

Post Author: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: hmmmm… allt??! :D

2 reaktioner på ”Grattis x 3

  Profilbild

  Inga

  (30 juli, 2019 kl. 22:16)

  Alla korten jättefina, men jag undrar vad du har för stämpel till det sista kortet, det blev en favorit!
  Ha fortsatt fin sommar

   Caroline

   Caroline

   (12 augusti, 2019 kl. 19:55)

   Tack så mycket! 🙂 Och ursäkta sent svar. Det är en stämpel från Simon Says Stamp som heter Cosmos Background. Tyvärr kan den enbart köpas genom Simons Says Stamps egna webbshopp :/

Kommentera