Ett kort i all enkelhet

inspirerad av DT-kollega Mariannes inlägg här i bloggen för en tid sedan visar jag här i dag.

Jag har embossat en pensionerad bakgrundsstämpel från Hero Arts som jag hittade i mina gömmor men det brukar finnas liknande under kategorin stämplar även om det kanske är lite urplockat nu så här efter semestern.

Jag embossade med vitt pulver på akvarellpapper och sprayade det sedan med vatten. Sedan ”puffade” jag Nuvo Shimmer Powder Golden Sparkle i omgångar över det hela och fick sätta mig på händerna för att inte spraya alltför mycket mer vatten eller börja peta i det med en pensel. Det blir nämligen som snyggast om man låter vattnet och pulvret göra jobbet själva så att säga 🙂

Här ser man vilka olika färgpigment pulvret innehåller: Läckert eller hur!?! Skimret syns tyvärr inte så bra på bilden men det skimrar mycket!

Den embossade upphöjda kanten gör att vatten-färg reaktionen stannar och därför blir det olika nyanser över stämpelmotivet. Hur läckert som helst om du frågar mig!

Jag hade från första början stansat ut en stitched rektangle i akvarellpapper innan jag embossade bakgrunden så den var snygg från början och för att rama in det hela så monterade jag det på flera bakgrunder både i samma och i en avvikande nyans på cardstocken innan det slutligen hamnade på en kortbas i kraft.

Eftersom jag den senaste tiden saknat ”blanka kort” som vid behov kan förvandlas till både födelsedags-, tack- eller det som jag för stunden behöver så lät jag kortet förbli enkelt.

Har du inte provat Nuvos Shimmer Powders tycker jag du ska göra det!

De är SÅ roliga att leka med!

 

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Ett kort i all enkelhet

    Marianne

    Marianne

    (13 augusti, 2019 kl. 07:19)

    Så snyggt Karin. Det där pulvret är helt magiskt ?

Kommentera