You are so much stronger than you think

Idag ska jag visa resultatet från allra första gången jag provade Distress Oxides sprays. Jag har jobbat med olika varianter av sprayer förr tex  både Stainsprays och Dylusions men var sugen att testa oxidsprayerna så jag köpte hem några i regnbågens färger; squeezed lemonade, spiced marmelade, mowed lawn, peacock feathers, wilted violet och picked raspberry.

Jag började med att ha på gesso på en av tygsidorna i min artjournal design Dina Wakely. Innan gesson hade torkat helt började jag att spraya och så här såg det ut efter många många sprayningar. För att nyanserna inte ska blandas och allt blir brunt måste man ha lite is i magen och spraya en färg i taget och gärna låta det torka en stund, alternativt blåsa med embossingfönen. Det är lite trickig att spraya så man inte förstör det man redan sprayat så det blev många varv kan jag säga… men till slut så kände jag mig nöjd.

Vad jag skulle göra med det hela hade jag dock ingen som helst aning om… 🙂

Jag kom på att jag ju köpt Dina Wakely’s collagepapper som så finurligt är i samma storlek som den Dina art journal som jag har. Det trixiga var hur jag skulle fästa det på underlaget. Hade jag börjat applicera ett genomskinligt limmedium ovanpå det sprayade hade det bara lösts upp det sprayade och blivit brunt. Distressoxides torkar inte permanent skulle jag säga efter eget huvud, vet inte vad Ranger säger… Men jag riskade iallafall inte bakgrunden utan gjorde som följer.

Dinas collagepapper är i bra, tålig kvalitet så jag vände på arket med trycket ner och applicerade det klistriga och vände sedan ner det hela på underlaget och förseglade sedan med ett lager matte medium.

Jag ska helt ärligt säga att jag blev lite chockad över det häftiga resultatet haha blev helt kär och gjorde genast en ny bakgrund då jag valde ett annat ansikte i vitt tryck men det får du se en annan gång. Det här var riktigt bra för att väcka den slumrande kreativiteten i mig.

Var beredd på fler ”faces” från mig, de är beroendeframkallande. 🙂 Jag såg att Dina W kommer med fler collagepapper! Jag kommer köpa alla, tro mig!

 

Post Author: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

3 reaktioner på ”You are so much stronger than you think

  Profilbild

  Bibbi Lind

  (26 augusti, 2019 kl. 16:48)

  Jag vågar aldrig överlämna ett kort som jag använt distress ink eller oxide, utan att fixera ytan först. Använder fixeringsspray. Skulle gärna veta om fler gör det. /bibbi

   Karin

   Karin

   (26 augusti, 2019 kl. 21:54)

   Det är ett bra trick! Det händer att jag gör det också beroende på vad det är jag gjort. Men ibland är det trickigt att använda fixering för färgen kan reagera med den också. Man får prova sig fram men använda flytande medier för att försegla en distressyta funkar sämre/ DT-Karin

  Marianne

  Marianne

  (29 augusti, 2019 kl. 14:51)

  Vad otroligt läckert. Svårt att inte älska regnbågens färger men det blev verkligen effektfullt med ansiktet ovanpå!

Kommentera