Tre snabba detaljer för enkla kort

När man vill göra några snabba och enkla kort är mönstrat papper och en enkel die (till exempel den här skuggade ”Hello” från My Favourite Things) väldigt användbart. Det är lätt att göra stilrena kort och det tar inte så lång tid. Men ibland kan det ändå kännas i pysslarhjärtat att något saknas. Det ser lite FÖR enkelt ut kanske, inte tillräckligt personligt eller handgjort, och man vill lägga till något litet utan att förstöra den enkla designen.

Här kommer några snabba detaljer som varken tar speciellt mycket tid eller är särskilt svåra, men som kanske ger det där lilla extra till dina kort:

1 – Nuvo Aqua Shimmer Glitter Gloss Pens

Den här penselpennan från Tonic Studios är en riktig räddare i nöden! Lätt att applicera, och torkar snabbt, fungerar som en vattenpensel, fast den kommer färdigfylld med flytande skimmerfärg. Spetsen på syntetspenseln är lagom stor, och man kan lätt måla på både små detaljer och större ytor. Man matar fram mer glitter genom att klämma försiktigt på pennan. Tryck inte för hårt, då kan det droppa ut extra glitter på ditt alster. Du behöver alltså inte doppa denna i något flytande glitter eller vatten vid sidan av, det är bara att ta av korken och börja måla.

2 – Color Bloom Spray

Jag tycker sällan att ett alster ser klart ut utan några stänk färg för att bryta upp större ytor. Jag gillar att använda t.ex. Primas Color Bloom Spray, då den blir lite metallisk när det torkar. Men jag rekommenderar även Dylusions, som kommer i många klara färger, och Distress Oxide Spray, som är väldigt pigmentrik. Skruva försiktigt av korken, och tappelitappa lite försiktigt över ditt alster. Vill du ha mer kontroll kan du doppa en ren pensel i flaskan, plocka upp färg och skvätta med den istället. Var framförallt försiktig så att du inte välter flaskan när den är öppen!

3 – Svart Fine Liner

Vad skulle vi göra utan våra fineliners? Uni-Balls svarta liners innehåller vattenfast och permanent pigmentbläck, kommer i olika tjocklekar från 005 till 08, samt har en stadig spets som är svår att förstöra även för de mer hårdhänta. Rita, skissa, skriv, doodla, och rätta till stämplade motiv. Då de är vattenfasta kan du lätta färglägga ovanpå med vattenfärg. Spetsen är omsluten av metall, vilket gör att de passar bra att använda tillsammans med stenciler.

Här har jag använt pennan för att rita en enkel ram runt mitt mönstrade papper.

Det var mina tre enkla tips för att piffa till dina kort på max kanske 2-3 minuter. Så här blev mina tre kort:

Vilka är dina bästa tips för att avsluta dina kort? Det där lilla extra piffet du alltid lägger till innan du lägger kortet på brevlådan? Dela gärna med dig! Använd gärna vår hashtag #pyssloteket på sociala medier så att vi hittar dig och får se vad du pysslat ihop.

Tjing!

/Jennie, a.k.a. jenanstricks

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera