Tips från Tettiz

Idag tänkte jag visa ett tips till en ”finishing touch” eller ”det där lilla extra” som jag brukar lägga till när jag tycker att det är något som saknas på mitt kort. Ni vet, pricken över i:et.

Här har vi tre kort som skulle kunna vara klara, men jag tycker att det är något som saknas:

Jag har stämplat stämplar från Altenews två set Leaf Clusters och Versatile Vases med Distress ink Gathered Twigs och färglagt med blyertsfärgpennor. Texerna kommer från samma stämpelset som ovan, men dem har jag stämplat med Versafine Onyx black för att de ska synas ordentligt. Kortbaserna är naturfärgade/kraftfärgade och jag älskar att göra one-layer-kort med dem.

Så.. Vad är det då som saknas? Jag tror att lite svarta stänk kring motiven kan göra susen! Jag blandar lite svart akrylfärg med vatten, tills konsistensen är ”stänkbar”. Då tar jag en pensel och skvätter ut färgen med.

Ja, det blir bättre! Lite mer fokus hamnar på motivet, det smälter inte ihop med bakgrunden lika mycket nu. Nu är jag nöjd! Så här blev de färdiga korten:

Jag hoppas att mitt tips kan hjälpa till – jag älskar i alla fall att stänka färg!! 😀

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera