Boo!

Av alla Little agendas som Mama Elephant har släppt så tror jag att jag hittat min absoluta favorit: Little Boo agenda. Även om spöktemat känns ganska mycket Halloween så kan man ju faktiskt använda dem till annat också: nån bär på en ballong, en är på väg på kalas, en tredje har ett kärleksbrev osv.

Även om man kan göra annat så har jag valt att göra ett gäng Halloweenkort, jag är löjligt förtjust i den traditionen. Förutom stämplar och dies har jag använt Star grid Window, även den från Mama Elephant. De maffiga bokstäverna, utstansade i svart glitterfoam, kommer från Altenew och heter Caps Bold Alphabet die set (men är tyvärr tillfälligt slut, fler kommer säkert hem inom kort).

Nästa kort är väldigt likt det första men här har jag använt Star grid-dien på ett annorlunda sätt: jag har stansat ut den i plast och helt enkelt gjort en stencil av den! Man kan använda flera olika typer av plast men jag har valt den stencilplast som finns att köpa på Pyssloteket. Den är gjord enkom för ändamålet och av samma material som ”köpestenciler”.

Jag utgick ifrån en knallblå kortbas och använde vit pigment ink (Unicorn white från Hero Arts) över min fina stjärnstencil. Utan att ta bort stencilen lät jag det vita torka och gick sen över delar av stjärnorna med svart distress ink. När båda lagren var torra sprayade jag stjärnorna med Shimmer spritz och skvätte lite större droppar färg med mina Gansai Tambi Starry nights.

På första kortet har jag använt alkoholbaserade pennor, liknande dessa från Altenew, till färgläggningen och på kort nummer två en vattenlöslig penna, liknande distress markers. Tidigare har jag varit helt såld på tuschpennorna men jag glider mer och mer och mer mot det ”akvarelliga”. Vilken look gillar du bäst?

Post Author: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera