Blommigt med färgglad bakgrund

Jag har flera favoritstämplar just nu, och Altenews Weekend Doodles är ett av de set som jag ofta använder när jag sitter vid pysselbordet. Idag tänkte jag visa ett par kort med bakgrunder jag gjort med ink smooshing – en teknik som innebär att man smetar färg på sitt craft sheet/easy clean mat och sen trycker ner pappret i färgen. Till dessa kort har jag använt Distress Oxides till bakgrunderna. Jag brukar trycka ner i färgen, torka och sen göra om processen – då får man liksom flera lager av färgen och det kan bli riktigt snyggt.

Jag har stämplat motiven med Memento ink – Tuxedo blackNeenah classic cardstock (110lb) och färglagt dem med mina älskade Altenew artist markers – jag tycker de är ett mycket bra och prisvärt alternativ till t.ex. Copics.

Eftersom jag är rent av usel på att klippa snyggt så har jag köpt diesen som hör till stämplarna och då är det ju lätt som en plätt att ta fram Big Shot:en och stansa ut dem snyggt innan man sätter fast dem på kortet med 3D-kuddar, som jag gjort här. Tadaaa! Klart!

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera