Tre kort, tre olika inspirationskällor

Hallå igen! Nu är det dags för mig att bjuda på ett par kort där jag inspirerats av både en bok, en film och en sång. Lite av allt helt enkelt!

Här har jag inspirerats av en av de lustigaste och konstigaste böcker jag läst, Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Helknasig men också bra! I en av bokens delar sticker alla delfiner från planeten jorden med orden “Hejdå och tack för fisken!” och det är därifrån jag fått inspirationen. Idén kom från Jennie och det tackar jag för!

Jag är lite osäker på varifrån dien till pratbubblan kommer, det kan vara från Paper Smooches men jag tror att det finns fler tillverkare med liknande motsvarigheter.

Delfinerna är stämplade med Mama Elephants set Marine friends, sjögräs och bubblor kommer från Stamping Bellas set som jag också har använt på korten nedan.

Här är det kanske lite lättare att se vad jag har inspirerats av? Det är en av mina favoritfilmer som barn; Den lilla sjöjungfrun. Nu finns väl den sagan också i bokform men jag har främst tänkt på filmen.

För att lyckas få till detta kort har jag använt mig av ett äldre stämpelset från Stamping Bella som heter Tiny Townie Mermaid. Krabban hittade jag i Mama Elephants set Beach Chickies och fisken kommer från MFTs Gill Friends.

Bakgrunden är färgad med Distress Oxides, minns inte exakt vilka färger men troligen typ Salty Ocean, Cracked Pistachio/Peacock Feathers och Tumbled Glass. Ovanpå det har jag använt MFTs stencil Ray of Light och Hero Arts vita stämpeldyna Unicorn. Högst upp på vågornas toppar har jag lite stickles och vågorna i sig fick jag till med hjälp av stencilen Clouds från MFT som jag använde upp och ner.

Rudolf med röda mulen, hette en helt vanlig ren… Ja den har vi alla nog hört ett par gånger och den fick stå för inspirationen till detta enkla, snabba kort! Även här har jag Jennie att tacka som gjorde ett liknande för något år sedan och som jag nu helt skamlöst, mer eller mindre, har kopierat! Det är ju en briljant idé och så enkelt, hur skulle jag kunna motstå?

Renhornen och texten är från ett par gamla stämpelset från Hero Arts, just hornen är utskurna med dien till ena setet och sen lite klippt för att passa. Seten heter Antlers och Holiday Ornaments. Nosen är en röd brad jag har haft länge och sen ett par googly eyes. Det går ju att variera detta i oändlighet, har du ingen röd brad så kan ju en enamel dot, bling, eller pärla tex fungera och ögonen kan ritas dit eller stämplas.

Detta blev ett lite mindre kort, mina favoritkortbaser är dessa från Anita som är ca 10x10cm. Jag väljer sällan att göra kvadratiska kort men när jag väl gör det så väljer jag oftast dessa som bas.

Inläggsförfattare: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera