Just the way you are

Jag gillar att byta format på det jag jobbar i, att växla mellan liten och stor i formaten A5, A4 och till och med A3 är även det riktigt bra för kreativiteten.

Det jag älskar med Dina Wakelys artjournals är att de har varierande underlag. Det är både akvarellpapper, kraftpapper kraftigt bomullstyg och som ni ser nedan säckväv. Så inspirerande tycker jag att jobba på olika underlag.  Idag har jag även inspirerats av Brunos Mars låt ”Just the way you are”.

Här ser du egentligen baksidan till en annan sida jag visat tidigare. Jag gillade verkligen hur den blev och förseglade och ”täppte” till hålen med matte multimedium dvs egentligen ofärgad akrylfärg. Det vita kommer alltså från föregående sida och för att bevara säckväven så ”lackade” jag med genomskinligt medium ovanpå.

Det gröna är archival ink i olika gröna nyanser som jag applicerat genom några olika stenciler. Man ser inte att jag använt stenciler men de olika nyanserna ger skiftningar som gör att bakgrunden får djup.

Jag stämplade Altenews underbara blommor Wonderland både på akvarellpapper som jag färglade med shimmer powders och sedan stansade ut med dies. Jag stämplade även på silkespapper som jag klippte ut och limmade på bakgrunden med multimedium matte.

Till sist arrangerade jag blommorna ovanpå det hela. Som du ser på bilden ovan så valde jag valde medvetet att inte limma dem platt på för att få lite liv genom det upphöjda.

Inspireras du också i ditt skapande av olika underlag och format? Vad inspirerar och sätter igång ditt skapande?

Du vet väl att du alltid kan maila Anna på info@pyssloteket.se om du också skulle vilja ha Dinas AJs eller annat som du inte hittar i webbutiken just nu. Gärna med länkar eller fullständiga produktnamn så kan hon kolla om hennes leverantörer har och ta hem till dig! Bra va!?! Min AJ som jag jobbat i idag är i A4 storlek.

Tjingeling!

 

 

 

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera