Lila!

Månadens tema är ju som bekant ”min favoritfärg”, så varför inte kombinera favoritfärg med favoritdjur tänkte jag?! Sagt och gjort, det finns många söta kattstämplar, men här plockade jag fram mina trotjänare från My Favorite Things Cool Cat.

Efter att ha stämplat med Mementodynan och färglagt med alkoholbaserade pennor, var det dags för att bygga ett skakort. Det finns många olika sätt att göra ett skakkort på och det här är nog det allra enklaste. Här har jag helt enkelt stansat ut ett fönster med My Favorite Things Square Peek-a-Boo Window i ett vanligt cardstock från Neenah och sedan samma fönster i en bit vit foam som jag har klippt till så att den blir några millimeter mindre än cardstocket. På baksidan av cardstockfönstret har jag tejpat fast en bit plast (man kan antingen återvinna en bit ur någon lämplig matförpackning eller så finns det färdiga här). Därefter har jag limmat foambiten på kortbasen och lagt dit lite matchande paljetter i ”brunnen” och sedan monterat dit cardstocksfönstret med lim. Jag brukar oftast använda lim där det går när jag gör skakkort, dels för att man då kan skjuta lite försiktigt så att allt hamnar precis där det ska, och dels så känns lim säkrare så att man slipper läckande kort.

Efter att ha monterat fast katt med tillhörande ”tron” kom jag på att jag ju kanske borde ha en text också. (Hrm, kan ju ha hänt en eller två gånger tidigare i min scrapbookingkarriär…). Tack och lov gick det ju bra att stämpla direkt på kortet eftersom foamen gav mig ett jämnt underlag. Jag embossade en text från Hero Arts Snarky Mix & Match Messages som jag tyckte matchade katten fint 😉

Ni har väl inte missat Cypercropen som pågår i Pysslotekets Facebookgrupp 2-17 november? Massa roliga utmaningar och trevligt sällskap. Och dessutom chans att vinna en plats som gästdesigner hos Pyssloteket!

Inläggsförfattare: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: hmmmm… allt??! :D

Kommentera