Julkortsverkstan är igång

Jag tycker verkligen om att skicka kort, så julkort känns som en helt egen högtid i sig för mig. Det är inte långt kvar till december och därmed är julkortsverkstan i full gång!

Vissa år när jag gör många kort händer det att jag fokuserar på en eller två varianter och gör flera av samma, men vissa år börjar jag lite tidigare och då är det kul att göra flera olika!

Jag är väldigt förtjust i stämplar med väldigt små motiv i år, som alla Mama Elephant agendor som jag skrev om i ett tidigare inlägg (det kan du läsa här). Men ett stämpelset med små söta minimotiv som verkligen tryckte på alla mina knappar är Mama Elephants Holiday Bitties!

Det finns liksom ingen hejd på vad man kan göra med alla små motiv på detta set; färglägga med olika färger på julkulorm paketpapper och strumpränder, måla tröjan till en massa olika ”ugly xmas sweaters”, göra en granparad i regnbågsfärger, stämpla på tags och juletiketter, använda till shaker cards, hänga motiven från stora titlar på kort och layouter, kombinera med alla andra figurstämplar så att de också får en god jul.

På dessa kort har jag gjort en enkel bakgrund med minidistresser i varma färger och ink blending tools, och mistat över med en skimmerspray. Sedan har jag placerat de små utskurna motiven tillsammans i ett kluster.

En enklare variant på dessa kort utan en blendad bakgrund är dessa med stämplar från Lawn Fawn, som heter ”Thanks a latte”. De är lite större, men också väldigt fina, och med liknande sätt att variera motiven med ansiktsuttryck och snöstjärnor.

Sist men inte minst måste jag bara få visa dessa favoritfåglar! Jag är en stor fan av Dina Wakley och tycker mycket om hennes Scribbly Birds. De finns också i en julvariant som heter Scribbly Holiday Birdie 2. Det kan vara så att jag knep ett av de sista exemplaren i butiken, men maila Anna och fråga om du är intresserad, så kan hon ta hem fler.

Det var början på mina julkort för i år. Har du hunnit börja än?

Tjing!

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera