Grönt är skönt och jul ska vara kul?!

Så otroligt kul att få göra premiär som GästDT här i bloggen. Och vad är bättre än att presentera mig själv genom månadens tema Min favoritfärg. Den är naturligtvis grön, i alla nyanser ända bort till turkost. Men jul är ju förstås roligare vit än grön, tänker jag. Fast senast vi hade 10cm snö på julafton var tydligen 2012 så… Där har vi upplägget för mitt gröna julkort; Roligt och grönt!

Tekniken för dagen är infärgning med stencil och Distress Oxide. Det är något visst med att börja med ett vitt papper och sedan transformera det med färg och mönster.

Jag börjar med att färga in pappret, som jag skurit till i en kvadrat om ca 14 cm. Jag drar stämpeldynan över pappret. Den övre hälften i den skogsgröna färgen och den undre i den turkosa nyansen. Sedan tar jag en blendingborste och smetar ut färgen med cirkelrörelser så det inte är några vita fläckar och att färgen fördelar sig jämnt. Jag blandar färgerna i mitten av pappret så att övergången mellan färgerna blir snygg.

Sedan fäster jag pappret på stencilen från Echo Park med washitejp. Med ett fuktat papper eller en våtservett läskar jag upp lite av färgen så att vitt börjar skymta fram i mönstret från stencilen. Sen tar jag min vita stämpeldyna Hero arts pigment ink pad på min blendingborste och färgar in pappret genom stencilen. På det här sättet blir mönstret på stencilen på sätt och vis inverterat.

Sedan har jag färglagt motivet från Katzelkraft. Älskar dessa katter!! Men tror jag villhöver en hel djuraffär från Katzelkraft, de har så skön karaktär! Jag har maskat in halsduken från stämpelarket Les drôle d’Acessoires för att göra katten mer julig.

Sedan klipper jag ut motivet och fäster 3D-kuddar på.

Lösa bokstavsdies är underbara i kortskapandet tycker jag. Jag har använt Tim Holtz dies, men Altenews är snarlikt och oerhört fint. Med hjälp av washitejp placerar jag ordet snow på mitt egenskapade mönsterpapper. Sedan stansar jag ut ordet i ett ljusgrönt papper som jag färgat in med hjälp av Shimmer-Powder. Bara picka lite försiktigt i flaskans botten för att få ut pulvret på pappret. Spraya vatten över pappret och låt torka. Sedan kan du stansa ut bokstäver. Dessa lägger jag sedan i hålen för ordet på ”mönsterpappret”.

”All I want for Christmas is…” är taget från en gammal Lawn fawn stämpel.

Snöflingan har jag målat med Deco Arts akrylfärg Gold Glitz i två lager. Och sedan stänkt lite med pensel runt ikring.

Nåja det finns en fördel med en grön jul. Regnar det kan man pyssla!

Ha det fint!

// Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

3 reaktioner på ”Grönt är skönt och jul ska vara kul?!

  Profilbild

  Petra

  (20 december, 2019 kl. 09:54)

  Finns få som gör så vackra personliga kort som Karin. Lycka att få köpa hennes kort 🥰

   Karin Å

   Karin Å

   (22 december, 2019 kl. 17:41)

   Tack Petra! Nu byggs ett lager upp igen.

  Profilbild

  Eva

  (20 december, 2019 kl. 17:17)

  Grön jul är det bästa.

Kommentera