Att använda det man äger..

Månadens tema är stenciler. Jag äger många. Massor. Men jag är helt värdelös på att använda dom. Jag vet egentligen inte varför, jag gillar resultatet…

Idag kommer jag dels visa ett par kort där jag tagit hjälp av stenciler, dels hur man faktiskt kan ta hjälp av sina stenciler när man behöver skapa något annat.

Här är Bubble Wrap från Altenew. Jag behövde skapa ett färghjul för att visa på några av de färger man kan få ut från en röd, en gul och en blå.
Jag la ner stencilen och ritade av några cirklar med en blyertspenna, 7 stycken ”på längden”. Det kommer inte räcka riktigt hela vägen utan man måste flytta stencilen och rita den sista cirkeln.

Sådär. 7 cirklar på längden. Totalt 18 cirklar.

Såhär. I ytterhörnen har jag målad i mina tre primärfärger, i cirkeln mitt emellan hörnen är en blandning 50/50 av två hörnfärger osv.

Här har jag på post it lapp ritat av stencilen In the Spotlight från MFT. Med det maskar jag det område som ska vara ljusare.

Första färglade jag med distress inks och ink blending tool i färgerna tumbled glass, faded jeans och chipped sapphire. Sedan tog jag bort masken och körde på lite squeezed lemonade. Golvet är i färgen brushed corduroy.
Tricket är sedan att färglägga skrivbordet och övriga grejer utifrån om de befinner sig i skuggan eller ljuset. Dvs lite ljusare färger om det är i lampans strålkastare.
Stämplarna kommer från Lawn Fawns senaste släpp. You´re just my type och Love Poems.

Här tog jag hjälp av stencilen direkt. Målade med en ljusare blå copic innanför stencilen och en mörkare utanför. Sedan jobbade jag lite fram och tillbaka för att få en mjuk övergång. Tyvärr tyckte den mörkare att det var dags att börja bli torr så slutresultatet är randigare än jag hade önskat.

Sist ut har jag använt stencilen Basic Shape – Circles från MFT. Målade med vattenfärger i ljusa pastelliga färger. Målade snabba slarvia cirklar runt vattenfärger med 0,05 Unipin fineliner. Stämplade sedan några texter från Lawn Fawns Love Poems.

Hoppas ni fått lite inspiration! Håll koll på öppettiderna om du tänkt besöka butiken, nu på lördag är det t.ex. stängt pga inventering! Allt i butiken ska räknas och kontrolleras!

/Malin

Inläggsförfattare: Malin

Malin
Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera