Få en stencileffekt med stämplar och matcha med motivet

Idag tänkte jag visa hur man kan använda stämplar så att huvudmotivet går igen i bakgrundspappret. På sätt och vis påminner ju det lite om när man använder stencil på så sätt att det är ett repeterat mönster man åstadkommer. Ja, för stencilera betyder att mångfaldiga. Fast här använder jag ingen stencil alls utan bara stämplar.

Det blir ett ganska snabbt födelsedagskort. Jag kombinerar stämplar från Katzelkrafts stämpelark Les Drôles d’Accessoires och Mama Elephant Little Agenda Panda. De passar bra ihop i komposition och storlek.

Jag börjar med att skapa en rosa bakgrund med Distress ink. Jag använder en infärgningsborste (blendingverktygen från Tim Holtz Ranger går också bra), som jag rör i cirkelrörelser utifrån och in på pappret. När hela pappret är rosa sprayar jag med vatten. (Jag sprayar ett vattenmoln och drar pappret igenom). Sprayflaskor hittar du här. Sist blöter jag handen och skvätter ett gäng droppar på pappret, låter ligga i några sekunder och suger sedan upp med hushållspapper. Då får du snygga vita fläckar lite som en sk. ”Bokeh” effekt.

Sedan använder jag Distress Oxide i samma färgnyans och stämplar pakethögen på bakgrunden. Eftersom Oxide-färgerna lägger sig ovanpå lagren och inte blendar in inbillar jag mig att trycket blir mer distinkt.

Sedan stämplar jag pakethögen på vitt papper och färglägger med mina spritbaserade pennor och klipper ut. Samma sak med den lilla party-pandan från Mama Elephant Little Panda Agenda.

Sedan använder jag My Favorite Things die ”Happy birthday” och gör ilägg med bokstäverna i mörkrosa korrugerat papper jag hade liggande i lådorna.

Sist ramar jag in kortet med svart cardstock och fäster på en vit kortbas.

Önskar er en riktigt god fortsättning på ett kreativt 2020!!

//Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera