Kortskiss och kärlek ligger i luften

Det är alla hjärtans dag och jag är kääääär. ( Ja, i maken såklart, men det är sen gammalt. ;-P )

Nä, min nya kärlek för året heter Katzelkraft och kommer från Frankrike… bara det!! 😉 När Anna gav möjlighet till förbeställning hos den franska stämpelmakaren var jag inte sen att plocka på mig. Jag älskar kvaliteten på fina gummistämplarna och de knasiga och coola motiven. Så förvänta er en riktig fransk vår från min sida, mes amies!

Och så Tettiz andra skiss. Den blev jag oxå förälskad i direkt. Men den var lite mer svårflörtad. Men så plötsligt som i kärlek sa det klick. Paraplyet var lösningen och ett kort för alla hjärtans dag uppenbarade sig.

Jag började med att stämpla paraplyet från stämpelarket Les Drôles d’Accessoires. Sedan maskade jag in fåglarna. Att maska betyder alltså att man stämplar i lager så att tex. paraplyskaftet syns framför fågeln i det här fallet. Stämpla det som är främst först och täck över med en urklippt post-it lapp och stämpla sedan nästa lager med motiv bakom. Nästan onödigt på just detta kort för linjerna korsade inte varandra mycket. Men ändå…

Denna gång färglade jag motivet med mina akvarellfärger. Sådana hittar du hos Pyssloteket här.

Jag ville ha ett moln hängande i överkant på kortet och vände därför molnstencilen från My Favorite Things upp och ner och färgade in pappret med Distress Oxide.

När himlen är klar får pappret en dusch av sprayflaskan. Vattnet reagerar med färgen i några sekunder och sen suger jag upp det med hushållspapper. Då blir det snyggt ”prickigt” av ljusare fläckar. Sedan lägger jag hjärtstencilen över och färgar in i rosa. TCW hade tidigare en stencil som heter micro heart som Anna säkert kan beställa, eller en från Tim Holtz – Hearts THS017. Paraplyets prickar målar jag vita med en Sakura Gelly roll penna.

Jag skär ut texten ”love” från pappret och en gång till i sk. mossgummi och fäster det infärgade pappret på så att texten poppar upp från kortet. Jag har oxå stämplat texten ”is in the Air” (ur privat förråd) under den utstansade texten. Diesen Love är köpt för evigheter sedan och jag minns inte märket, men Lawn Fawn har en väldigt snarlik ”Scripty love” som du kan beställa av Anna.

Sist fäster jag några paljetter i rosa och glossar texten med glitterlim.

Oh, look at those two lovebirds; me and Katzelkraft! <3

Gör något kärleksfullt mot dig själv i helgen: Pyssla! (Ja, eller shoppa något du villhöver – det brukar funka det med, haha!)

//Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera