Vinterlandskap

Min syster fyllde år häromveckan och önskade sig ett kort med ”en massa pingviner och isbjörnar”. Snäll syster som jag är var det ju bara att lyda. 😉 Lawn Fawn har ju perfekta stämplar för tillfället. De flesta seten är kanske tänkta att vara julstämplar, men jag tycker de ofta fungerar även till kort under vintermånaderna om man justerar dem lite.

För att få med alla djuren bestämde jag mig för att göra ett lite längre kort, som utvikt är 11×5,5″ och ihopvikt 5,5×5,5″. I mitten är det sedan en snöbank som går ut en bit (”framåtvikt”), medan himmelen går bakåt (bakåtvikt”).

Det var väldigt svårfotat om man ville ha med allt på en och samma gång, så det blir många foton idag istället! Och en film som kanske hjälper lite. Men ni får vrida på huvudet 😉

Efter att ha skurit ut några snöbanker plockade jag fram stämplar som fungerade till temat och försökte sedan bygga en scen med stämplarna (stämplarna i sig alltså, inte de utstansade figurerna). Så gör jag ofta när jag kanske har en ungefärlig bild i huvudet över hur jag vill att det ska se ut, men det blir mycket lättare när man ser det framför sig. Känner att jag borde ha tagit ett kort här, men missade det tyvärr, så hoppas ni hängde med!

Sedan var det bara att sätta igång och stämpla, färglägga och stansa ut alla figurer. Det roligaste är dock när man får bygga ihop sin scen och successivt se den växa fram!

Material jag använt:
Lawn Fawns stämpelset och dies: Mice on Ice, Winter Village, Here We Go a-Waddling, Beary Happy Holidays
Lawn Fawns die Stitched Hillside Borders
Alkoholbaserade pennor, Neenahpapper, Mementodyna
– För detaljer: Glaze Pen i svart och vitt, Nuvo Aqua Shimmer Pen, Glossy Accents

Inläggsförfattare: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: hmmmm… allt??! :D

Kommentera