Jag säger bara…

…bakgrundsstämplar. Har ni sett vad många fina det finns från Hero Arts och My Favorite Things? Idag visar jag några kort där jag använt just bakgrundsstämplar.

bubblor1

Först ut ett kort med stämpeln Bubbles från Hero Arts. Jag har embossat stämpelmotivet med vitt embossingpulver från Hero Arts, det bästa enligt min mening. Sedan har jag färgat in bakgrunden med Distress Oxides och torkat av med en bit hushållspapper innan jag skar ut panelen med en stitched die. Motivet fick bli de söta sjöhästarna från Lawn Fawn med tillhörande text vitembossad på en bit av Lawn Fawns cardstock i färgen Peacock. Det finns både förpackningar med blandade färger och enskilda färger i Pysslos sortiment, liksom shimmer cardstock och vellum. Lawn Fawns cardstock är underbar. Jag gör ju alltid mina egna kortbaser och gillar att ha ett gäng färdigskurna i olika färger. Jag föredrar Lawn Fawns cardstock framför andra märken. Deras färger är otroligt snygga. De färger som inte finns i butiken går att beställa genom att skicka ett mail till anna@pyssloteket.se.

bubblor2

Jag gillar att ha färdiga bakgrunder att ta till när jag snabbt behöver ett kort. Då sätter jag dit texten när jag behöver kortet. Det här är vitembossat precis som det första, färgat med Distress Oxides, och sedan har jag sprayat med shimmerspray och gått över några av bubblorna med Glossy accents.

blommor2

Alltså, alltså, alltså…hur fin är inte bakgrundsstämpeln Poppies från My Favorite Things? Helt underbar att färglägga. Jag tyckte jag var lite rebellisk när jag färglade mina vallmoblommor i gult eftersom jag trodde att det bara finns röd vallmo i verkligheten. Men döm om min förvåning när jag vid en snabb Google-sökning hittade orangegul vallmo, vid namn apelsinvallmo. Det finns även rosa vallmo och jag hittade bilder på en variant som går åt lila. Nu behöver man ju inte följa verkligheten när man färglägger sina motiv, men jag blev inspirerad till att göra en hel regnbåge av vallmoblommor. Cardstocken även på det här kortet kommer från Lawn Fawn och texten kommer från Hänglar&Wings. Du har väl inte missat att det kommit in nyheter från just Hänglar&Wings. Det är kul att det kommer svenska textstämplar med fina och roliga texter i olika typsnitt så det tycker jag att vi ska stötta.

blommor1

Även med den här stämpeln gjorde jag en färdig bakgrund att sätta en text på när jag behöver. Här fick vallmon gå i traditionellt rött. Alla bakgrunder är stämplade på Neenah cardstock, min favorit för färgläggning.

Vilka bakgrundsstämplar kan du inte vara utan i vår? Ha det gott! /Hanna

Inläggsförfattare: Hanna

Hanna
Crazy cat lady som pluggar till journalist och dricker oförsvarliga mängder kaffe. Förälskad i Mama Elephant-stämplar och har ett Lawn Fawn-återfall. Sjukligt begär efter 6"-block och lever efter devisen: Den som har flest prylar när den dör vinner.

Kommentera