Lifting av tekniken heat embossing med stenciler

Jag hade faktiskt trots mina snart femton år i gebitet ingen aaaaning om vad att casa någon innebar. Så när jag läste rubriken på temat googlade jag casa och scrapbooking…. Fick såklart mest upp en massa hus i Spanien…. 🤦‍♀️ och en och annan LO. (True story är jag rädd) Jag är lite för snabb ibland. Och det blir inte alltid rätt då. 😂

Jaså jaha men ett case förstår jag och sedan verbet på det. Det gör jag lite då och då, fast jag kallat det lifta för att hitta nya tekniker, kompositioner och vidga vyerna.

Jag brukar använda casing/liftning på ett av tre sätt:

1. Lifta rakt av. Man ser tydligt likheten med originalet.

2. Inspireras av känslan, färgerna eller något annat. En mer diffus tolkning. Där behöver slutresultatet inte alls påminna om originalet.

3. Låna bara en grej. Typ en teknik, en form, ett sätt att dekorera.

Idag blev det nr 1. Med Babsans kort som hon nyligen postade på Instagram:

Babsans kort påminde mig om att använda heatembossing tillsammans med stenciler. Färgen passade perfekt till mina nya grodor. Gillade även det långsmala formatet på kortet. Så här blev min version:

Jag började med att färga in pappret med mina Hero Arts dynor genom stencilen från Tim Holtz, The Bubbles Stencil – THS138. (Den är begripligt nog poppis så om den är slut i butiken när du läser detta beställ av Anna på anna@pyssloteket.se )

Sedan embossade jag med Clear Embossing Powder. Fick inte lika slätt och fint resultat som Babsan vilket kan bero på att dynorna torkar ganska snabbt och mamma ringde mitt under processen. 🥴 Men jag bestämde mig för att det lite knottriga resultatet påminde om grodhud och förhör var precis så jag ville ha det. 🤪

Grodan, från Katzelkraft – Grenouilles är målad med vattenlöslig tusch liknande Distress Markers.

Texten Happy är från MFT dies ”Happy Birthday”. Birthday är från Lawn Fawns stämpelark ”A bug deal”. Happy är utstansat i grönt folierat papper fäst på vit dekorgummi för att få det att lyfta. Grodan och övrig text är fäst på 3D-kuddar.

Vore det inte roligt nu om du liftade mitt kort? Då skulle vi få lite som en viskleken-effekt från Babsans kort, till mitt, till ditt…

Dela gärna dina alster som du skapar på vårt månadens tema i Pysslotekets Facebookgrupp eller på Instagram med taggen #pysslotema

Ha riktigt kul vid pysselbordet nu!

// Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P