Tema: Kortvikning och interaktiva kort

Första april, tänka sig. Och så mycket som har hänt. Men här är det iallafall precis som vanligt och med ny månad innebär det även nytt tema. Denna gång så ska design-teamet kasta sig över ämnet kortvikningar och interaktiva kort.

Teamet filosoferar
När det kommer till kortvikningar och interaktivitet så verkar teamet vara rörande överens om att ta den ”lata” vägen och använda någon av alla de fina dies som nu finns. Lawn Fawn är ju ett av de företag som har många interaktiva dies där allt redan är uttänkt. Inget förvandlande mellan inches till centimeter (eller tvärtom) utan bara att stansa, planera lite och sedan sätta ihop. Sedan finns det ju fullt med tips som det kan vara bra att tänka på och jag är övertygad om att vi kommer att bli bjudna på sådana under hela månaden.

Karin hade dock en mycket bra insikt om kortvikning i allmänhet; ”Kortvikning, man kan ha två inställningar. Antingen tycker man att de är avskräckande för de ser ju proffsigt svåra och komplicerade ut och leder tankarna till origami, men istället för att bli rädd ska man välja Pippis inställning när man ser en ny kortvikning: den har jag aldrig gjort så det klarar jag säkert av. När man väl testat dem brukar man upptäcka att de inte var så svåra… fast jag går default på reaktion ett fortfarande…”

Temat taggas
Temat innebär helt enkelt att skapa ett alster som visar upp en kortvikning eller interaktivt kort. Hur man tolkar temat är upp till varje DT-medlem och ni lär få se en mängd olika tolkningar av detta under månaden. Vi samlar alla inlägg om temat under etiketten ”Tema: Kortvikning och interaktiva” så ni, när månaden är slut, enkelt kan hitta igen alla tolkningar.

Ta chansen och var med och skapa!
Vi fortsätter med vår hashtag #pysslotema för det är väldigt roligt att se vad ni skapar. Ta chansen och prova på en kortvikning eller interaktivt kort du med. Vi vill gärna se. Antingen så kan du lägga upp ditt alster i Pysslotekets Facebook-grupp eller lägga det i sociala medier och tagga den med #pysslotema.

Vilken är din favorit bland kortvikning eller interaktiva kort? Skriv och dela med dig i kommentarerna nedan.

 

Ville även passa på att puffa för att under april så går Pysslotekets CyberCrop igång. Du hittar den i Facebook-gruppen så är du inte medlem där så skynda dig att bli det! CyberCropen håller på fram till den 19 april så det finns gott om tid att vara med på alla utmaningarna.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera