När blandbandsnörden blir pysselnörd

Vilka typiska egenskaper eller förhållningssätt har du som går igen i det mesta du gör? En av mina är definitivt att jag gillar att blanda. I matlagning gillar att blanda många ingredienser i sallader och grytor, i balkongens planteringar är det roligt att hitta den perfekta mixen av blommor och gissa då vem som älskade att göra blandband, på kasettbandstiden? Det här har ju bara blivit ännu bättre med Spotify – jakten på den ultimata spellistan för varje humörskiftning och tillfälle pågår ständigt! ?

Hur märks det här när jag pysslar? Jo, jag vägrar i princip att hålla mig till ett märke på ett alster. Det är mycket roligare att se om Katzelkrafts stämplar kanske kan passa ihop med Mama Elephant och kanske en text från Lawn Fawn. Det är inte alltid lätt att hitta motiv som koordinerar i stil och storlek, det är det som är sporten anser jag. ?

Dagens alster fick jag idén till i något flöde när jag såg någon använda massa blommiga småstämplar med en textbanner på mitten av kortet. Det fick mig att fundera över vilka småstämplar jag kunde jobba med. Återigen kom Katzelkrafts stämpelark Les Drôles d’accessoires till användning och jag stämplade och embossade solglasögonen upprepade gånger på pappret. Och sedan texten ”Sending Sunhine” från arket Rain or shine från Lawn Fawn.

Här vill jag verkligen slå ett slag för WOW’s embossingdyna. Den torkar väldigt långsamt vilket gör att du kan återupprepa stämplingen och vänta med att hälla på embossingpulvret till hela sidan är klar. Nog den bästa dynan jag använt faktiskt!

Att jag embossade stämplingen hade att göra med att jag ville kladda en hel solnedgång som bakgrund men ändå ha en distinkt svart stämpeltryck.

Jag började med ink smooshing med hjälp av Distress Oxides som jag tryckte mot en bit acetat (OH-plast) sprayade vatten på med en mini-mister och sedan tryckte ned pappret mot.

Sedan torkade jag bakgrunden med en fön och använde stencilerna Sunrise radiating rays och Clouds från MFT Stencils och färgade in dem med vanliga Distress inks. Skillnaden är ju att inksen låter underliggande färg lysa igenom medan oxiden fungerar täckande. Som vanligt avslutar jag med att stänka en näve vatten på pappret, låta det ligga några sekunder och sedan duga upp med hushållspapper. Det är så jag får lite sk. Bokeh-effekt på pappret.

När bakgrunden torkat målar jag solglasögonen och sätter på Stämpelmotiven, pandan från Mama Elephants ark Book worm och fjärilen från Lawn Fawns ark A bug deal.

Och precis som när jag väljer musik väljer jag motiv och stil på alstret för att förstärka eller förändra mina sinnesstämningar. Häromdagen en melankoliskt regnigt blått kort. Idag en mer pick-me-up stuk på motivet med solsken och peppigt budskap.

Så min grej är alltså blandning. Vad är din grej?

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera