Relax. We´re all crazy. – Art Journal

Hej allihop! Då är det tisdag igen och vi är inne på de sista dagarna av april. Vi är även inne på de sista dagarna av Pysslotekets CyberCrop som pågår fram till och med söndag den 3 maj. Och OJ, vilken CyberCrop vi haft den här våren! Ni är verkligen helt fantastiska!

En av alla utmaningar som ligger ute just nu är ”8 is enough” som jag gjorde ett inspirationsalster till i min Art Journal. Jag tänkte att ni skulle få hänga med i min skapandeprocess från när jag gjorde det uppslaget. Inte i videoformat som många av mina underbara DT-kollegor har börjat med utan med hjälp av foton och text 🙂

Här är min startpunkt. Jag plockade fram min Art Journal (en gammal faktabok inköpt på second hand) samt 8 saker. Mycket svårare än jag trodde! Jag tycker att jag knappt använder något när jag skapar, men oj vad jag hade fel! Tillslut valde jag i alla fall 1) Crackle Paste 2) Dina Wakley Media acrylic Black 3) Dina Wakley Media acrylic Turquoise 4) en gammal boksida 5) ett gammalt symönster 6) svart sytråd 7) stickers från Tim Holtzs Big Talk Snarky och 8) stämpel ur stämpelsetet Quirky People från DWM. Jag valde också en vattenfast svart stämpeldyna som enligt utmaningsreglerna inte behövdes räknas.

Jag började med att preppa min Art Journal med ett tunt lager Crackle Paste. Till detta brukar jag oftast använda Gesso men nu när jag hade begränsat antal material till förfogande fick jag tänka kreativt. Jag använder mig gärna av Crackle Paste fläckvis på bakgrunder för texturens skull. När det undre lagret torkat klistrade jag på bitar av symönster och drog lite här och var över lite mer Crackle Paste med en palettkniv för att få papperet att smälta in i bakgrunden.

Sedan var det dags för färg! Jag hade ut lite färg fläckvis utefter diagonalen jag skapat och sprutade på ganska rejält med vatten. Sedan hjälpte jag färgen lite på traven med fingrarna och lutade boken åt olika håll och torkade med min fön lite vartefter På vissa ställen gick jag på med lite mer färg och upprepade proceduren tills jag kände mig nöjd. Jag funderade en sväng över den svarta akrylfärgen men valde att hålla mig till en färg i detta läge då jag inte ville dölja alltför mycket av papperet i bakgrunden.

Hade jag inte haft utmaningen att följa hade det blivit en paus i skapandeprocessen här. För oftast skapar jag bakgrunder utan ha bestämt något om vad ska komma sedan. Men nu hade jag begränsat med val och som min pysselguru Dina Wakley ofta gör valde jag att repetera mitt motiv för att på så sätt förstärka det. Så jag stämplade upp samma stämpel två gånger, dels på samma symönster jag använt i bakgrunden samt på det gamla bokpapperet. Den sista valde jag att klippa ut medan den på symönstret fick behålla mer papper omkring sig. Jag tyckte det transparanta papperet blev en schysst effekt.

Jag gjorde som jag brukar i detta läge och flyttade runt mina motiv över uppslaget för att hitta vart de hörde hemma. Jag tyckte sidan blev lite tom och blev lite låst då jag egentligen inte hade något att tillföra, eftersom jag skulle hålla mig till utmaningen. Så då gjorde jag något väldigt olikt mig. Jag tog stämpeln och stämplade flera motiv rakt på bakgrunden.

Det var ju tur att jag blev nöjd för detta steg hade varit typ omöjligt att få ogjort! Och detta inspirerade mig till ännu fler dumheter, nämligen att skriva med en vattenfast penna direkt på bakgrunden.

För första gången någonsin gav jag mig på att skriva asemisk skrift, dvs en oläsbar text. Ytterligare något den där pysselgurun sysslar med. För er som undrar vart pennan kom in i utmaningen valde jag med mycket ångest bort den svarta akrylfärgen. Tänk att inte få svarta färgstänk! Jag kompenserade lite med att stänka turkos färg istället 🙂

Och då var den klar. Jag placerade ut mina två stämplade motiv tillsammans med lite svart sytråd och klippte isär en stickersremsa. ”8 is enough”. Jag har aldrig gjort en svårare utmaning! Helt oväntat! Men nöjd blev jag och utmaningen utmanade mig att göra saker jag normalt fegar ut från. Eller jag blev nästan nöjd…

För nu, efter avslutad utmaning 😉 ser uppslaget ut såhär:

Jag har tillfört en akrylfärg till.. Och inte svart som hade varit min gissning utan Cheddar som i och för sig är en favorit. Kanske att sidan upplevs lite rörigare(?) nu men den blev definitivt mer jag. Tänk att så lite kan göra en sådan skillnad. och 9 är ju också en bra siffra 😀

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera