Tema: Embossingtekniker

Under maj månad kommer DT-teamet att fokusera på embossingtekniker. Embossing innebär att skapa en upphöjd/nedsänkt yta genom att applicera värme eller tryck. De vanligaste sätten man brukar använda är antingen att skapa ett tryck med en embossingfolder eller använda heat embossing men jag tror att vi kommer att få se en mängd tekniker under månadens gång. Du kan läsa mer om embossing i Pysslotekets ordlista.

Teamet filosoferar
Med WOW:s inträde i butiken så har det blivit en liten revival för tekniken heat embossing i teametoch många i teamet har testat dessa och är mycket nöjda, speciellt med de lite grovkorningare pulvren. Embossingfoldrarna verkar dock bara vinna över Babsan (än så länge) som gillar att använda dem som bakgrund på CAS-kort. Vi får se om vi har fler fans av dessa efter denna månads tema. Alla verkar dock vara rörande överens om att antistatpulver (antingen i kuddformat eller som i EK Success Powder Tool) är något man bör ha hemma om man ska bli nöjd med sin heat embossing.

Temat taggas
Temat innebär helt enkelt att skapa ett alster som inkluderar embossing på ena eller andra sättet. Hur man tolkar temat är upp till varje DT-medlem och ni lär få se en mängd olika tolkningar av detta under månaden. Vi samlar alla inlägg om temat under etiketten ”Tema: Embossingtekniker” så ni, när månaden är slut, enkelt kan hitta igen alla tolkningar.

Ta chansen och var med och skapa!
Vi fortsätter med vår hashtag #pysslotema för det är väldigt roligt att se vad ni skapar. Ta chansen och prova på embossing du med. Vi vill gärna se. Antingen så kan du lägga upp ditt alster i Pysslotekets Facebook-grupp eller lägga det i sociala medier och tagga den med #pysslotema.

Vilken är din favorit bland embossing, torrembossing eller heat embossing, eller kanske båda? Skriv och dela med dig i kommentarerna nedan.

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera