Kombo

Det hör ju inte till vanligheterna att jag bloggar så här en lördag men min namne Pyzzlot Karin och jag har bytt lite… så på måndag får ni se vad hon har hittat på för spännande!

Månadens tema är embossing och dagens inlägg från mig är faktiskt en kombo av förrförra temat i mars ”lifting” och sköna maj månads tema här i designteamet.

Jag hade ju fullständig pysseltorka där i mars och bad mina teammedlemmar om lite inspoalster som jag kunde ”härma” Det är kort av Gunilla och Marianne som liftas idag. Först ut Mariannes;

Den här gången var det även en teknik som liftats av någon annan (Karin liftar Gunilla) som fick igång mig;

heatembossing med stenciler.

Jag var även inspirerad av Karins format på kortet så jag bestämde mig för att utnyttja Timpans storlek på stencilen Splash fullt ut. Fäste mitt cardstock mot underlaget (jag gillar att inkblenda mot vitt underlag så jag la Tonic’s non-stick underlag på min glassmat)

Tejpade stencilen ovanpå så att allt satt stadigt mot underlaget och valde ut tre nyanser grönt av Distress Oxides som jag sedan applicerade med borstar.

Du kanske inte visste det men det går verkligen utmärkt att heat-embossa med distress oxides, särskilt med större ytor som tekniker med stenciler . De torkar inte omedelbums så embossingpulvret hinner fastna. Jag gillar att använda finepulvret.

Alltså, hur läckert blev inte det då!!! Ser du den blanka upphöjningen!?!?

Jag blev alldeles till mig i trasorna över den första bakgrunden så jag tog det ett steg till på nästa. Jag la tillbaka stencilen över bakgrunden på exakt samma ställe igen, tejpade så den låg stadigt och applicerade denna gång Versamark ink direkt med dynan över hela alltet.

Lyfte bort stencilen och strösslade över ett grövre slags embossingpulver från gömmorna som kallas utee och värmde med embossingfönen. En hel del blåste tyvärr bort (det är väl antagligen därför det fortfarande ligger långt ner i lådan…) men jag fick till det till slut så att pulvret inte blåste bort helt för mig. (Fick gå över golvet med en trasa efteråt…)

Inspirationen till följande kort står Gunilla för:

Du får exakt samma effekt om du embossar två-tre gånger på varandra med vanligt embossingpulver. WOW Embossing gör grövre pulver som blir superläckert dock osäker på om det finns i clear…har bara testat guld och det är magiskt…

Men kolla bara effekten:

Det blir som upphöjd emalj, superläckert verkligen. Det här kommer definitivt bli en teknik jag återvänder till!

Hörni designteam! Tack för sparken därbak och hjälpen att komma igång tack vare era alster som inspo! Lets do it again!

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

3 reaktioner på ”Kombo

  Profilbild

  Linda

  (2 maj, 2020 kl. 07:30)

  Superläckert, måste absolut testa den tekniken, tack för inspirationen o verkligen superfint ❤

  Profilbild

  Veronica

  (3 maj, 2020 kl. 08:22)

  Så fint!!!

  Marianne

  Marianne

  (4 maj, 2020 kl. 09:41)

  Heja heja!!! Superläckert blev det. Älskar att embossa med stencil, mer sådant kommer från mig under månaden 🙂

Kommentera