May the fourth be with you

Idag, fjärde maj, (may the fourth) är det ju den årliga Star Wars dagen (pga repliken och ordleken med May the force be with you).

Hemma hos oss bor mycket svaghet för fantasy, hjälteepos och humoristiska populärkulturreferenser, och ja slutligen även kaffe. Ja, så jag behöver ju bara kasta en blick på Katzelkrafts textark för att vilja göra en koppling mellan stämpeln ”Come to the dark side…” och något motiv med Darth Vader och naturligtvis allt detta på ”may the fourth” som en hyllning till både kaffe och rymdeposet.

Först reser vi till galax långt bort härifrån med lite magiskt pulver. Jag tar fram mina Nuvo Shimmer Powder, mina Distress Oxides och stencilen ”Galaxy” från TCW (just nu ser den ut att vara slut i butiken men mejla i så fall anna@pyssloteket.se så kam hon ta i den .

Efter jag har färgat in med Distresser (här hittar du infärgningsverktyg), pickar jag försiktigt ut lite korn av Shimmer Powder ur flaskorna (tryck inte på flaskan) här och där på pappret och sprayar med vatten med min mini-mister. Varde rymd!

När vattnet har torkat är det dags för mitt hemmabygge av Darth Vader som stencil.

Jag har helt ”enkelt” dragit upp en bild på en stiliserad siluett av Darth Vader på iPaden (utmärkt skärmstorlek för kort), lagt sk OHplast över, ritat av och klippt ut. Jag tejpar fast den och färgar in med Black Soot Distress Oxide. Det vita målar jag med en Posca-penna på fri hand. Ta-dah, den mörke mästaren entrar scenen!

Sen stencilerar jag galaxen i mitten av pappret och stämplar textstämpeln över. Jag stänker vattendroppar på alstret med händerna, låter dropparna ligga några sekunder och suger sedan upp med hushållspapper. Det ger lite ljusare fläckar här och där som en sk. Bookeh-effekt.

Jag ramat in med vit och mörk-lila cardstock och skär ut stjärnor med en dies.

Här finns en liknande stjärn-dies från Lawn Fawn.Sist fäster jag motivet på en svart kortbas.

Jag kommer gärna till den mörka sidan om kaffet är slut på min, men jag undrar om man kan få mjölk till där… ?

Låt fantasin flöda och may the force be with you idag och alla andra dagar.

//Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera