Embossingtema

Månadens tema här i bloggen är olika typer av embossing och idag vill jag slå ett slag för torrembossing.

Det man oftast ser är torrembossing med embossingfolders men till mina kort idag har jag istället använt mina stenciler.

För att embossa med sin stencil behövs två saker: en gummimatta till stansmaskinen och så klart en stencil – kom ihåg att välja en som är smal nog att rymmas i gapet på maskinen. Jag använder mest mina stenciler från Timpan, de är perfekta i storlek

Det första kortet har jag hållit enkelt och bara kompletterat med en av Tim Holtz underbara stickers och några överblivna utstansde stjärnor som låg och skräpade.

Till kort nummer två har jag, innan jag tog bort stencilen, gått över först med mina distress inks, sen med en embossingdyna och avslutat med ett regnbågsfärgat embossingpulver. Tips från coachen: bli inte för entusiastisk, ta bort stencilen innan du börjar värma pulvret. Fråga mig hur jag vet …

För att åstadkomma effekten så gör man en vanlig macka i sin stansmaskin men lägger till gummimatta. I min cuttlebug blir det A, B, gummimatta, papper/cardstock och till sist en B. Ofta shimmar jag med lite cardstock för att få tydligare prägling. Prova dig fram vad som funkar för dig.

Ha en fortsatt trevlig helg!

 

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

4 reaktioner på ”Embossingtema

  Profilbild

  Inga

  (10 maj, 2020 kl. 12:15)

  Såå fint, bra tips! men vilket embossingpulver är det som är regnbågsfärgat?

  Gunilla

  Gunilla

  (11 maj, 2020 kl. 16:03)

  Hej Inga. Det är ett gammalt pulver som jag hade hemma, det har tyvärr inte ens någon tillverkare på burken.

   Profilbild

   Inga

   (11 maj, 2020 kl. 20:07)

   det var synd, för det var väldigt fint tyckte jag

  […] På det andra kortet har jag använt en teknik där man först embossar pappret genom en stencil och sedan heatembossar mönstret (DT Babsan beskriver det mer här). […]

Kommentera