Stjärnhimmel med embossing på modeling paste

Idag tänkte jag visa två kort där jag embossat modeling paste på bakgrunden. Jag har använt lite olika stenciler och embossingpulver men båda resultaten blev bra tycker jag. Det man får vara lite försiktig med är att inte värma för länge på samma ställe, pastan börjar bubbla när den blir för varm och det är kanske inte alltid man är ute efter den effekten.

På det första kortet har jag använt en lite äldre stencil från Echo Park som heter Out of this world stencil, det kändes rätt passande till min lilla rymdscen. Planeterna kommer från Lawn Fawns set som också heter Out of this world och texten är från Altenews Delicate flower bed. Etiketten texten är stämplad på kommer också från Lawn Fawn och ingår i setet Stitched Labels. Embossingpulvret jag valde är Lawn Fawns Glow in the dark som gör att kortet alltså får stjärnor som lyser i mörker. Supercoolt!

Den vita ramen är från Avery Elle och ingår i setet Scalloped pierced rectangles.

Till detta kort har jag använt Tim Holtz stencil Hocus pocus och använt Altenews embossingpulver i färgen Platinum. Det kommer en närbild här nedanför där du ser vilken 3D-effekt det blir med embossing på modeling paste. Marken och träden gjorde jag med Lawn Fawns die Stitched tree borders , vit cardstock och Lawn Fawns glitterpapper (som jag ÄLSKAR). Som en finishing touch använde jag Stickles lite här och där för att få glittrigare snödetaljer.

Stämpelmotiven kommer från Lawn Fawns Frosty fairy friends samt Mama Elephants Hippity hop (bara bannern).Texten kommer från Altenews set Delicate flower bed.

Den blåa bakgrunden gjorde jag med ink blending (ovanpå embossingen) och Distress Oxides. Jag minns tyvärr inte vilka nyanser av blått jag valde men ta det du har, gärna lite mörkare!

Närbild på stjärnorna som är embossade ovanpå modeling paste, en del av stjärnorna har jag värmt för länge så de har bubblat upp men det är inget som man tänker på om man inte granskar kortet i sömmarna 😉

Ha en fortsatt pysslig kväll!

Inläggsförfattare: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera