Regnbågar, re-inkers och raklödder

Det är en sån där teknik som jag känt till men sorterat under ”pyssla med kidsen” och varken hade hunnit prova eller tänkt att den hörde hemma på mina egna pysselsessioner tills jag såg den hos Rina K Designs på Instagram då hon gjorde den gamla barnklassikern med re-inkers.

Det är en printing-teknik precis som när man gör gel-prints. Men här är printbädden raklödder och inte så kontrollerad. Mönstret blir tjusigt marmorerat.

Dessutom är det utmärkt sätt att också använda sina re-inkers, när man har tagit hand om och fyllt på sina stämpeldynor.

På Pysslotekets Instagramkonto har jag lagt ut en lite instruktionsfilm på 45 sekunder om hur man gör marmoreringstekniken med raklödder och re-inkers. Det är fyra enkla steg: 1. Gör en bädd av raklödder. 2. Droppa ink på med ca 2 cm mellanrum. 3. Rör runt med en tandpetare. 4. Tryck ned pappret och skrapa av löddret. Du kan göra ungefär tre tryck per färgbädd. Den första blir distinkt och hur du mönstrena från hur du rört med tandpetaren syns tydligt. På andra trycket syns mer dragrörelsen från när du lyft undan det första pappret och tredje trycket blir väldigt diffust och svagt färgat.

Jag använde tryck två från mitt test att göra marmorerat regnbågspapper. Det såg ut så här.

Ett par sessioner av marmorering och raklödder senare börjar det bli dags att göra kort av de häftiga bakgrunderna. Och denna är perfekt för regnbågar och galloperande enhörningar.

Jag stämplade Lawn Fawns små enhörningar direkt på den marmorerade bakgrunden och färglade detaljerna dem med vattenfärger. Molnkanten, texten och bannern är också från Lawn Fawn. Dem hittar du här.

Stjärnorna är en mini-stämpel från Altenew (den är slut just nu men kommer snart in igen). Pappersremsan med regnbågar är utskuret från pappret Tweet Tweet från American Crafts serie Sunshine and Good Times. Molnkanten, stjärnorna, enhörningshornen och kanten runt kortet dekorerade jag med glitterlim. Sedan avslutade jag med att strössla Shabby Blue Frantage över (ett embossingpulver med stora korn och glitter som du värmer från undersidan av pappret). Frantage hittar du här.

För vem blir inte glad av glitter och enhörningar? Och vem blir inte glad av regnbågar, re-inkers och raklödder? Ja din man kanske om du tar slut på hans raklödder. Så köp ditt eget. Och köp parfymfri! ?

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

1 reaktion på ”Regnbågar, re-inkers och raklödder

Kommentera