Tre tekniker med Distress re-inkers på en och samma tag

I gårdagens inlägg visade jag hur man kan göra vackert marmorerat papper med Distress re-inkers och raklödder.

I dagens inlägg tänkte jag tipsa om två tekniker till med ink.

Den första är ink-squishing eller ink -smooshing som den också kallas. Den är inte unik för Distress Re-inkers men väldigt effektfull pga den höga pigmenteringen i flaskorna. Droppa helt enkelt en eller ett par droppar ink på din arbetsyta (jag använder en Glass Media Mat från Tim Holtz – älskar den arbetsytan – hör av dig till anna@pyssloteket.se om du vill beställa en).

Metoden är enkel. Droppa ett par droppar på underlägget spraya lite vatten på. Rör ev runt med en pensel till du får den fläck du vill ha. Tryck pappret mot. Upprepa eventuellt. Fantastiskt att jobba med inken i sin urform med denna teknik. Det här skulle passa bra även i en art journal.

Teknik nummer två handlar om att du kan blanda din egen glimmer mist. Fyll en mini-mister med ungefär en tredjedel vatten. Droppa i ett par droppar re-inkers (mängd efter önskad intensitet i färgen). Picka i ett par pick, eller typ en till två försiktiga tryck på flaskan med Shimmer Powder. Skruva på korken och skaka. Spruta på pappret eller genom en stencil.

Du måste inte välja samma färg (grön mot grön). Experimentera! Hur blir två olika färger tillsammans? Genom att ha ett gäng mini-misters hemma kan du ha ett rikt förråd av helt unika skimrande sprayfärger. ?

Printet från marmoreringstekniken använde jag dels för att torrembossa med Tim Holtz embossingfolder ”Botanical”. Från dem andra delen av printet stansade jag ut en blomma.

På den embossade ytan drog jag distress-stämpeldynan över för att färga in topparna. Sedan fäste jag en bit rynkat bokpappersremsa på, den utstansade blomman (som är från Tim Holtz Sizzix Thinlits), fjärilarna och ett snöre över. Fjärilarna är Ephemera från Tim Holtz ”Field Notes”.

Den fäste jag sedan på min ink-Squishade och glimmersprayade tag. Alla kanter har jag tufsat till med en Paper Distresser. Så här blev den färdiga taggen, som förmodligen blir ännu ett bokmärke till sommarens läsning (jag har alltid minst tre böcker på gång):

Jag har fyllt på med den söta flickan från Tim Holtz Paper Dolls. Texten är från Tim Holtz Clipping Stickers. I skrivandets stund är dessa bägge Ephemera-förpackningar och just det stickersblocket slut i butiken men det kommer in varor beställda från USA ganska snart och det är möjligt att de finns med där. Annars kan du beställa särskilt om du skickar ett mejl till anna@pyssloteket.se.

Jag har använt Glossy Accents på blomman och på den nedre fjärilsbilden. På blomman har jag använt Rangers Liquid Pearls som jag även touchat de rivna kanterna med på taggen (finns inte i butiken men hör med Anna om hon kan ta hem).

Sist men inte minst blandade jag lite Shimmer Powder i guld i lite lite vatten och stänkte med en pensel.

Det är härligt att använda ink i flytande form. Och teknikerna du kan använda förutom dessa är många; direkt i en palettkopp att färglägga med eller göra färgstarka bakgrunder med en bred pensel på fuktigt akvarellpapper – sk. wet on wet teknik… medmera medmera. Så se nu till att du har ett stash med inks: Dina stämpeldynor är värda att fyllas på någon gång ibland och din kreativitet är definitivt värd det!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera