Göm dig inte i vassen i sommar!

Idag visar jag kort jag målat med akvarellerna från Altenew 24-pan set i artistkvalitet! Jag är mycket nöjd med de färgerna!

Först ut är ett kort där jag målat bladen på frihand. Det är busenkelt. Att göra bladen handlar bara om att variera hur hårt man trycker ner penseln mot pappret, löst – hårdare – mjukare. På det sättet får man en avsmalning i början och slutet. Jag varierade och blandade gula och gröna nyanser med varandra för att få lite variation. Ofta gör jag alla bladen först och målar dit kvistar/grenar sen.
Bakgrunden målade jag med en blå nyans när allt det andra var torrt.

Jag avslutade med att stänka lite guldfärgad akvarellfärg över. Den kommer från Gansai Tambi och heter Starry colors. Klistarmärket kommer från ett av Timpans alla stickerset. Just det här heter Small Talk.

 

Nästa kort baseras på stämplar från Colorado Craft Company. Det här är ett märke som jag ramlade över för ett par tre år sedan och beställde faktiskt direkt från dem då. De fanns inte att köpa någon annanstans utan var ett litet företag som bara sålde sina egna produkter.
Gissa om jag blev glad när jag upptäckte att en av Annas leverantörer nu är återförsäljare! Yahj! Så ser ni något ni gillar på https://www.coloradocraftcompany.com/    så maila så kan hon kolla om just det setet finns hos hennes leverantör!
En av deras kollektioner ”Lovely Legs” kännetecknas av att ha ”halva motiv”. Dvs man ser bara nederdelen. Jag har ett med mamma/barn tema och ett med bröllop. Nu slog jag till på det här!
Body Positivity heter det. Vi är alla olika och vi duger allihop! <3
Jag tänkte från början göra två kort men ångrade mig och det blev ett långsmalt. Jag hade kunnat planera för det och stämpla ”omlott” men nu blev det ett kollage den här gången.

 

Jag stämplade först med Archival Ink Jet black och embossade sedan med clear powder innan jag målade med mina akvareller.
Göm dig inte i vassen i sommar – du är skitsnygg! <3

 

Sist ut är ett kort när jag först målade ballongerna på frihand med pensel och färg. Jag sparade en liten vit månskära på varje ballong för ”blänket”. Jag målade dit snören och ytterkonturer på ballongerna och la sedan ett lager Glossy Accents över dem.
När det torkat skvätte jag lite Dylusions Ink Spray Black Marble över för lite mer djup..
Grattis är utstansat i akvarellpapper med dies från Altenew som heter Tall Alpha! Älskar dem för de är ”stora” (3 cm) utan att ta så mkt plats på bredden vilket för att även lite längre ord får plats på kort!
Jag embossade sedan texten med ett pulver från WOW! som heter Pop, för att försöka plocka upp det orangea i ballongerna.

 

Vid den senaste påfyllningen från WOW! tog Anna hem Mixed Media Embossing brush och även en variant som ser ut som en ”roll-on”. Den senare är tänkt för att fylla på sin dyna men kan även användas fristående.
Den här är mer som ett nagellack med en liten pensel som sitter fast i locket. Jag höll sedan i min bokstav med pincett och penslade på medlet och hällde sedan på pulver. Jag lät sedan bokstaven ligga ner på pappret när jag använde heat tool, pulvret bredde då ut sig och tänkte även platsen när jag haft min pincett. Supersmidigt! Nu använde jag chunky pulver  jag har inte provat med finare pulver.
Värt att veta är att man ska pensla på TUNT med det här medlet. Lägger man på för tjock blaffa så torkar det inte under pulvret utan när man sedan tar i det man embossat så ”glider” embossingen av i ett stycke. Det delar sig från pappret om ni förstår vad jag menar!
Men med den här metoden kunde jag värma pulvret ovanifrån utan att det blåste iväg. Med dynor är det ofta bättre att värma det underifrån.

Det var allt från mig för idag. I morgon ska jag få träffa mina föräldrar och systrar, något jag inte gjort sedan februari. Vi ska vara här hemma där vi alla kan vara utomhus. Som tur är verkar vädergudarna bjuda på det perfekta midsommarvädret för ovanlighetens skull.

Trevlig midsommar önskar jag er alla! <3

Aktuella öppettider hittar du alltid längst ner i webshoppen!
Semesterstängt v.30-32

Inläggsförfattare: Malin

Malin
Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera