Sommartider hej, hej!

Jag har väl aldrig jobbat så mycket i min art journal som nu. Dels så inspirerar livesändningarna, dels är journalen ett utmärkt ställe att utforska nya tekniker och medier. Just nu leker jag mycket med Distress re-inkers och den här sidan började helt utan plan med att jag ville se hur de betedde sig rinnande på ett uppslag.

Jag började med att droppa två-tre droppar ink på min Tim Holtz glass media mat och sedan spraya lite vatten på, drog runt med en pensel så det blev den storlek på färgfläck jag behövde och sedan pressade jag ner boken i vätskan och lät färgen rinna in mot mitten. Sedan gjorde jag likadant med färg nr två. Jag blev mycket nöjd med mina färgfält.

Jag hade egentligen ingen aning vad det skulle ”bli” förrän jag fick mina nya Mama Elephant ”Stems and sprigs” i lådan. Jag stämplade upp dem, klippte ut dem och färglade dem hastigt med Distress ink dynor med mina detail ink blending tool.

Då såg jag vallmon och veten och svagt över fälten hördes ”Sommartider hej hej… ”

Några frön lättade från den ångande marken och drev iväg för nya fästen. Några mixed mediadtämplar och och en stencilerad blomma i kanten. Jag doppade penseln i grön ink och skvätte. Det är nästan det bästa momentet. De avslutande stänken… och med Distress ink blir de precis så distinkta som jag vill.

Den fångar något diffust sommarminne; Dammiga grusvägar. Vallmon i vetefälten. Ångande marker. En sida att drömma sig tillbaka till när höstmörkret slår till.

Och med det vill jag önska en riktigt glad midsommar!

Materiallista:

Distress re-inkers

Distress ink pads

Detail ink blending tool

”Stems and sprigs” från Mama Elephant, (beställ från Anna; anna@pyssloteket.se)

Mixed media stämplar från hÄnglar&Wings

Alfabet från hÄnglar&Wings

”Blowing in the wind” Hero Arts, (slut just nu, beställ från Anna; anna@pyssloteket.se)

”Floral” Tim Holtz stencil, (slut just nu beställ från Anna; anna@pyssloteket.se)

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

2 reaktioner på ”Sommartider hej, hej!

  Profilbild

  Inga Larsson

  (19 juni, 2020 kl. 11:39)

  Jag blir avundsjuk, du och alla andra får alltid till såå fina sidor

   Karin Å

   Karin Å

   (21 juni, 2020 kl. 15:23)

   Tack snälla! Tycker det är i år som jag börjar få till dem så pass att jag vågar visa upp dem. Hemligheten är bara övning övning övning. Sen ser jag art journaling mest som en lekplats för kreativiteten där jag testar, utvecklar och misslyckas och testar igen eller helt enkelt bara målar av mig. Och sett ur det perspektivet tycker jag du ska lägga prestationen kring slutresultatet åt sidan och bara njuta av processen! 🙂

Kommentera