”What would you do

if you weren’t afraid.” ”Dreams don’t work unless you do.” ….Citatet är sannerligen passande för mig just nu som tagit ett rejält kliv utanför comfortzonen, sagt upp min fasta tjänst och ska försöka komma på vad jag ska bli när jag blir stor haha.

Det är så lätt att styras av sina rädslor, ”det går aldrig” ”så kan man ju inte göra” men jag kände att det var dags att våga lite i livet och kliver nu rakt ut i hela okända härligheten.

Spännande och naturligtvis lite läskigt men mest spännande!!  Jag vågade!

Det här är ytterligare ett färdigställande av en påbörjad bakgrund. Jag har rätt många sådana uppslag i mina artjournals då jag gärna kletar in överblivna strukturpaster etc genom stenciler lite här och var. No waste är mottot!

Jag har jobbat med fingrarna och akrylfärg som jag får mer lättjobbad och transparent genom att doppa fingret/fingrarna i vatten då och då. Det blir liksom en vattenfast akvarell- och lager på lagereffekt.

Ballerinan är en laserutskrift men Timpans paperdolls är numera inhandlade och kommer användas framöver. Den här hade jag kvar sen ett tidigare projekt.

Jag skapar kontraster med svart stämpeldyna genom stencil och målar vitt kring ballerinan för att fånga ögat. Även placeringen av det svarta genom en stencil gör att ögat dras till dansösen.

Prickarna/vattendropparna är stämpeln Goutelettes från Katzelcraft i en mörkare nyans av blått för att skapa ytterligare kontraster i det ljusare blåa. Till sist har jag ramat in både ballerina med svart kolpenna och sidan på sina ställen med en oljepastellkrita.

Glöm inte att kolla öppettiderna om du ska förbi butiken. Webbshoppen är däremot alltid öppen! Håll även utkik i Pysslotekets Facebook-grupp där det alltid händer något. Du kan även se alla tidigare ”lives” som hållits. Pyssla lugnt nu i sommarvärmen!

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan 17 år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera