Julfeeling mitt i sommaren

En del av er kanske var med på Jennies livesändning i fredags och noterade att hon har svårt att komma igång med julkortsskapandet? Den detaljen missade varken jag eller Tettiz så vi körde en liten julutmaning och gjorde ett par julkort alla tre! Idag tänkte jag bjuda på mina fem och ett sjätte som jag liftat från Pinterest. Jag har känt mig lite överväldigad på sistone så det har varit trögt att komma igång med pysslet och faktiskt lyckas göra något vettigt. Ett knep som brukar fungera är att kopiera från någon annan, göra likadant så långt man kan (och vill) tills det börjar släppa. Det är också ett bra sätt att lära sig på!

Så, mina första fem kort är i princip likadana men med lite olika färgkombinationer och stämplar/motiv. Jag har använt stencilen Circle från Darkroom door (MFT har också kommit med en liknande stencil som heter Circle Extraordinaire Stencil, det går också bra att stansa ut en cirkel i en bit papper) för att färga in en cirkel på kortet som ska föreställa en himmel. Jag har använt lite olika kombinationer av Distress Oxides men jag minns tyvärr inte exakt vilka färger det blev. Jag är i alla fall ganska säker på att Chipped sapphire, Abandoned coral och Dusty concord eller Wilted violet förekommer. Troligen kombinerat med några fler färger. Prova dig fram med de nyanser du har! På ett av korten gjorde jag även en mask med en border die från Lawn Fawn som heter Forest border för att testa hur det blev med lite mer intresse i bakgrunden. När alla bakgrunder torkat så stänkte jag lite guld och vitt med färger från Gansai Tambis Starry colors, superfina vattenfärger med massor av skimmer!

Alla hus och träd kommer från Lawn Fawns set Winter Village som jag färglagt med alkoholbaserade markers och stansat ut. Texterna kommer från hÄnglar & Wings Inbjudan script och Födelsedag. Som kortbas har jag använt färdiga kortbaser i naturfärg.

Till det sista kortet har jag mestadels använt stämplar från setet Thanks a latte från Lawn Fawn som också färglagts med alkoholbaserade markers och stansats ut med tillhörande dies. Texten kommer från ett annat stämpelset som heter Merry messages, också från Lawn Fawn. I bakgrunden har jag använt en kantstans som har snöflingor, den är gammal och kommer från Memory Box. Jag håller tummarna för att en nyare variant dyker upp när vinterns kollektioner kommer! Annars skulle det kanske gå att hitta på något liknande med partial diecutting och snöflingedies eller kanske bara fästa snöflingor bakom?

En del av motiven har jag embossat i vitt; maräng/gräddtopparna och skummet i den rosa muggen.

Nu ska jag ladda inför första arbetsdagen efter semestern och försöka lägga mig tidigt, haha.. redan för sent 😀

Inläggsförfattare: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

1 reaktion på ”Julfeeling mitt i sommaren

    Profilbild

    Linda Landby

    (6 augusti, 2020 kl. 05:53)

    Otroligt fina, o tack för ännu ett härligt blogginlägg från er ?

Kommentera