Hur blir det i höst egentligen? Kaffe är mitt svar! (Och pyssel)

Är semestern slut? Redan? Och hur kommer jag klara ännu mer hemmakontor under hösten? Hur länge får barnen vara symptomfria innan vab och vob och hemundervisning? Jag är inte dyster. Jag bara undrar. Kan man sy ihop vardagens lapptäcke lite bättre än det under våren kanske?

Som vanligt hittar man svaren på pysselbordet. Bland Hänglar &Wings träffsäkra textstämplar, Katzelkrafts sköna stämplar och färgglada mönstrade papper.

Dagens kort har legat på lut ända sedan Babsan hade sin ”Spillutmaning” som uppvärmning till vårens Cybercrop. Jag fick lust att skapa som ett lapptäckesmönster av massa spillbitar. Hur gör man då det?

Jag började med att välja ut spillbitar i färger och mönster som fungerade ihop. Ibland skar jag till ett par nya i färger och mönster som kompletterade de jag hade. Jag använde framför allt papper från Lawn Fawns pappersblock och block från My Favorite Things. De är riktigt glada papper!!

Sen tog jag en vanlig bit papper (det går bra med kopieringspapper) och skar till den i önskad storlek. Sedan fäste jag dubbelhäftande tejp över hela det pappret (det gör det mycket mycket enklare än att fästa en och en). Sedan la jag helt enkelt mitt ”pussel” från mitten i en slags v-form och utåt med mina remsor.

De pappersremsor som hamnar så att de sticker ut från kanten av pappret kan man klippa av och använda längre ut i pusslet där kortare remsor behövs. Kanten skär man rakt när man är klar.

Ett annat trix som underlättar kortmakeriet är faktiskt att måla motivet efter pappersvalet och inte tvärtom. Det är mycket svårare att matcha papper om du färglägger före tycker jag. Så när jag stämplat de söta kopparna från Katzelkrafts stämpelset Five O Clock färglägger jag dem med akvarelltusch i färger som koordinerar med pappren. (I butiken är det i skrivande stund 20% rabatt på Distress Markers)

Kaffe är mitt svar! är texten jag väljer från Hänglar&Wings set Snorkigt #6

Både kaffekopparna som jag klippt ut för hand och texten fäster jag på 3Dkuddar.

Som av en händelse passar mitt motiv på en färdig kortbas. När man pillat mycket på ett kort är det rätt skönt att kunna hålla sådana bitar enkla och dessutom ha ett kuvert till som passar perfekt gör det hela ?.

Passa på att botanisera bland Katzelkrafts stämplar – precis innan semestern kom det in en hel massa som tidigare inte funnits i butiken och jag skulle nog säga att det finns för alla smaker nu.

Och med ett bräddfyllt pysselförråd (nåja jag villhöver bara ett par stämplar till, lite fräscha papper och några färger…) ett extra paket kaffe samt cirkus ett tjog idéer till nya alster känner jag mig redo för hösten. Gör du?

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera