Gult och grönt är skönt

Inspiration kan dyka upp på ställen där man kanske inte riktigt förväntar sig det. För mig hände det på Café Gröna Skylten för nån vecka sen, trycket på en bag-in-box hoppade upp och bet mig. Jag la upp en bild av boxen i vår Facebookgrupp och det var några till som inspirerades av den och delade med sig av sina alster. Det är så himla kul att se hur olika man kan tolka/inspireras av samma bild!

Boxen i fråga ser ut så här. Hur innehållet är kan jag inte svara på men utsidan gillade jag skarpt!

Jag tog fasta på färgerna och att det var ett blomstermotiv och valde att gå loss med mina distress oxides. Bakgrunden gjorde jag med en sorts kontrollerad ink smooshing (läs mer här) och försökte sen stämpla så att bladen hamnade primärt på de grönare områdena. Konstrasten var inte så kul och därför tog jag en pensel och duttade lite orange i blommornas mitt. Det lilla gjorde hela skillnaden!

Jag blev dessvärre inte riktigt nöjd med tonen i färgen så jag gjorde ett experiment med samma eller liknande nyanser bara för att se skillnaden. Först ut är vanliga distress inks använda som akvarellfärger.

Sen använde jag exakt samma färger men den här gången applicerade med ink blending tool istället. Genast blir färgen mycket mer intensiv.

Men min favorit blev till sist den här färgen som jag fick till med Altenews watercolor brush markers:

Vilken variant gillade du bäst?

Fortfarande är det mycket som är slut i sviterna av Corona och inte har sommarsemestrarna gjort det bättre men jag kommer ändå lista majoriteten av det jag använt. Då vet du vad du ska fråga efter när lagren är fyllda igen 🙂

Dagens materiallista:

Distress oxide ink

Mister bottle

Canson XL akvarellpapper

Kort & kuvert

Altenew – Bamboo rose (beställningsvara)

Altenew pigment ink – Obsidian black

Lawn fawn – Cole´s ABC’s

Glittrigt dekorgummi – svart

Stick-it

Lawn fawn – Simply celebrate: Summer

MFT Stamps – Bitty birthday wishes

MFT die-namics – Wish

Stickles – Stardust

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera