Scener i miniformat

Jag tycker ju om att göra scener på mina kort men ofta kommer jag på mig själv med att inte riktigt veta vad jag ska fylla ytan med, nästan så att det blir lite avskräckande. Därför har jag försökt mig på scener i lite miniformat på sistone. Med en mer begränsas yta så gick det genast mycket lättare – det ryms inte hur mycket som helst, helt enkelt.

På det första kortet har jag maskat av en ganska bred remsa och inkade in den med blå distress inks. Jag la ut min lilla scen på kortet och maskade utifrån den, på så sätt blev remsan tillräckligt hög.  Gräset har jag stansat ut i mönsterpapper och mellan tuvorna kilade jag in mina motiv. Den lilla dinosaurien och det främre molnet har jag monterat på supertunna 3D-kuddar. På det sättet blir det lite dimension men är fortfarande enkelt att få ner i ett vanligt kuvert.

På tal om kuvert så har jag på senaste tiden försökt piffa till ett matchande sådant genom att stämpla nåt av motiven där också. En enkel grej som får det att kännas lite mer genomtänkt.

Glossy accents och Wink of Stella förekommer i princip alltid på mina kort 🙂

 På kort nummer två utnyttjade jag ytan i ballongstencilen till att göra en liten havsscen. Jag började med att inka hela ballongen i olika distress inks, sen gick jag över med samma färger och en vågstencil. Avslutade med att skvätta över lite utspädd distress ink med en pensel för att få lite struktur.

Det små fiskstimmen i bakgrunden har jag stämplat med distress oxide ink för att få ett mer täckande utseende. De utstansade fiskarna fick lite piff med Wink of Stella och en vit penna. ”Vattendropparna” kommer från mina egna gömmor men liknande blir det om man gör droppar med Glossy accents.

Här kommer dagens materiallista. Fortfarande skramlar det ganska tomt på hyllorna men vi gör som grodan och lever på hoppet, hoppet att leveranser o dyl ska återgå till det normala snart. Som alltid kan du maila Anna på anna@pyssloteket.se om det är något särskilt du vill lägga förbeställning på, bifoga en produktlänk så att hon enkelt kan se vad det gäller.

Materiallista:

Båda korten: 

Kort & kuvert

Post-it XXL

Lawn fawn glue tube

3D-kuddar – 1 mm

Glossy accents

Wink of Stella – clear

Uni-Ball Signo broad – white

Kort nr 1: 

Distress ink – Tumbled glass, Salty ocean, Faded jeans

Lawn fawn – Dandy day 6″

Lawn fawn – Grassy border

Lawn Fawn – Rawrsome med dies

Lawn fawn – Happy village med dies

hÄnglar & Wings – Grattis

Kort nr 2:

Distress ink – Tumbled glass, Peacock feathers, Salty ocean, Mermaid lagoon

Distress oxide ink – Mermaid lagoon, Tumbled glass

MFT – Big balloon stencil

MFT – Wave maker stencil

MFT – Gillfriend med dies 

MFT – Mermaizing (beställningsvara)

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera