Ny termin – nya tag!

Med septembers intåg så brukar mycket ha ramlat tillbaka i gamla hjulspår med skola och jobb men samtidigt är det en möjlighet att införa förändring och skapa sig nya rutiner. Här på Pyssloteket så händer det en helt del bakom kulisserna och förändringens vindar blåser även här. T ex så kommer Pysslotekets traditionella årsfirande bara att gå av stapeln på nätet (men oj! vilket firande!), vi kommer erbjuda fler kurser on-line, öppettiderna kommer justeras ytterligare… Ja, lite av varje helt enkelt. Håll ögonen öppna på insta, facebook och här i bloggen för att inte missa nånting!

Även i vårt bloggande så tar vi ett lite nytt grepp. I ett par års tid har vi kört ett tema varje månad och det kommer vi att fortsätta med men i lite annan form: varje månad kommer någon ur designteamet att ta fram en mood board och en skiss som resterande medlemmar har möjlighet att tolka. Man kan använda dem var för sig eller ihop. För den som inte är bekant med begreppet mood board så är det ett collage sammansatt för att väcka inspiration – färg, form, känslor eller företeelser.

Jag är först ut och så här ser min mood board ut – 70-tal på längden och tvären 🙂

Mina tankar bakom collaget är inte djupare än att 70-talets form och färg får mig att gå igång. Om jag fick välja skulle mitt hem ha mycket tydligare influenser av 60- och 70-talet men han jag är gift med tycker inte alls om den idén. Bilderna skickar mig dessutom huvudstupa tillbaka i barndomen (född -74).

Skissen är väldigt enkel och ser ut så här:

Och mitt inspirerade alster, då, hur blev det? Jo, det blev färgskalan från mood boarden ihop med en tolkning av skissen:


Jag gjorde en gul/orange/brun/grön bakgrund med distress oxides, sen stansade jag ut löv från Sizzix/Tim Holtz ”Cut out leaves” och fäste panelen med 3D-kuddar för lite dimension. Diesen finns inte i lager men kan förbeställas av Anna. Texten kommer från hÄnglar & Wings, ”Grattis” (tillfälligt slut). Som avslutning gjorde jag en raid i dekorationsburken och hittade lite gamla enamel dots. Under ”Dekorationer” finns det lite av varje som kan fungera som substitut. Nuvo drops eller stickles kan också fungera.

Om du blev inspirerad av skiss eller mood board vill vi hemskt gärna se vad du skapat! Lägg upp det på instagram med taggen #pyssloteketmood eller lämna en länk till din blogg i kommentarerna.

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

2 reaktioner på ”Ny termin – nya tag!

Kommentera