När Benny Giraff fick flytta från träsket till en art journal

Jag baxnar! sa jag när Babsan visade sin moodboard. 😍 Gud så kul: ABBA, Bee Gees, Fablernas värld och stormönstrat. Älskar’t! Samtidigt drogs blicken mot det där brunrandiga porslinet… 😑 Jag svalde hårt. Jag gillar oranget, jag gillar brunt och gult… men tillsammans?? Svårt! 🥴

Av någon anledning fick det brungula mig att tänka på giraffer. Jag tänkte också mycket på Fablernas Värld. För vem vet kanske bodde det en ”Benny Giraff” någonstans där i skogen tillsammans med Pentti Varg, Jakob Uggla och Fröken Stork?? 🤔

Ett stämpelset med en giraff hade jag hursomhelst beställt hem innan sommaren passande nog. Nynnandes på ”Hej Uggla, Tjena Moss” plockade jag fram stämpelsetet Giraffe Wisdom från Jane Davenport (beställningsvara mejla anna@pyssloteket.se), distresser och några stenciler. Stormönstrat, gult och brunt och giraff alltså… Men… Oj vad hände??? 😱 Jag hade kört vilse i ett brungult psykedeliskt träsk!

Jag tror vi kan vara överens om att det inte blev bra. Jag försökte med att lite discoinspirerat glittra giraffen och satte på Glossy Accent. Men ack nej. Det hjälpte inte. Discogiraffen ”Benny” blev bedårande men bakgrunden??? 😳😰 Hur hade jag hamnat där?

Jag tittade igen på moodboarden och fann lite tröst och ny energi i de blå jeansen, den blå ugglan och de mer röd-orangea skorna. En modifierad färgpalett tog form.

Misstag behöver inte alltid betyda att man slänger allt och börjar om. Det är som i livet i övrigt, man får ta lärdom och ta med sig det som är bra. Jag klippte ut giraffen och lämnade tanken om ett kort bakom mig. Nu satsade jag på art journaling istället och hamnade äntligen i ett flow.

I ett pappersblock från American Crafts hittade jag ett papper som passade i färg och mönster. Jag rev det och limmade fast det i boken. Jag stämplade den kloka texten, som hör till setet, överst på ena sidan.

Sedan målade jag resten av utrymmet blått med kritor (motsvarande Dina Wakleys scribble sticks).

Sedan tog jag fram den stora stencilen Boulders från Dylusions (beställningsvara, mejla Anna) och målade med vit akryl genom den. När det torkat färgade jag in cirklarna lite med Distress Oxide.

Jag markerade kanterna på cirklarna med tusch. Och lade sedan tillbaka cirkelstencilen och ovanpå den lade jag TCW stencil Organic Matter (slut just nu men hör med Anna om du vill beställa den). Mönstret liknar giraffläckar när man duttar med brun akrylfärg på det gul/orangea.

Tro inte att jag söker något föreställande i övrigt. Jag kommer egentligen aldrig kunna förklara sidan… Varje moment följde snarare två principer; lita på processen och stanna ”in the mood”.

Sedan använde jag Hänglar&Wings set Alfabet till att återupprepa texten ”Stand tall” och fäste sedan fast giraffen. Äntligen hade Benny hittat hem!!

Lite stänk med vit akryl fick avsluta processen.

Sen blev jag sådär fånigt filosofisk och tänkte att om jag inte kört vilse kanske jag inte hade hittat rätt!?!

Nu vill jag se era tolkningar på moodboarden. Tagga gärna oss på #pyssloteketmood på Instagram eller posta i vår Facebookgrupp.

Simma lugnt!

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera