“‘Good artists copy; great artists steal”?

Ibland tryter pyssellusten. Eller ja, lusten finns där, men man kommer liksom inte till skott. Lättast, i alla fall för min del, för att komma igång är att mer eller mindre kopiera ett annat kort som jag har sett på Instagram, Youtube, eller kanske framför allt, på någon av tillverkarnas hemsidor. Sedan brukar jag därifrån kunna gå vidare och spinna vidare lite mer fritt och vips så är man igång igen!

Inom kortmakeriet kallas detta CASE (copy and steal everything). Det är sällan jag stjäl precis allting. Ibland börjar jag likadant, men gör kanske andra färger eller figurer, dvs hyfsat likt. Och ibland blir det bara att jag stjäl själva ”kortskissen”, men använder helt andra blommor/figurer, färger, texter, stenciler osv, så hade man inte sett korten bredvid varandra, hade man nog inte tänkt på att det var CASE:at.

Hur som haver. Slutet av sommaren har varit riktigt trögpysslat för min del och när jag nu fick en beställning på ett ”välkommen till världen”-kort där namnet skulle finnas med på framsidan, fick det bli lite CASE:at för att äntligen komma igång. Här har jag ”kopierat och stulit” väldigt mycket från ett av Lawn Fawns inspirationskort.

Jag har använt mig av samma stämpelset, Really High Five, men bara tagit några andra av figurerna. I övrigt är layouten i princip densamma med tre söta djur som svävar i väg i ett par ballonger. Istället för Happy Birthday använde jag mig av samma alfabetdies, Oliver’s Stitched ABC, till att skära ut namnet. Min bakgrund är gjord med My Favourite Things Cloud Stencil, som jag färgat in med distressdyna i färgen Tumbled Glass. Det är lite svårt att se molnen på översiktsbilden, men på närbilden syns det bättre.

Jag misstänker att Lawn Fawns kort även det är gjort med distressdynor i olika färger, men med deras egna molnstencil istället. Bakgrunden har jag sedan skurit ut med Lawn Fawns Stitched Rectangle Die och monterat på en hemmagjord kortbas (vill man vara lite lat, finns det färdiggjorda kortbaser här). Som avslutning har bokstäverna fått lite Tonic Nuvo Aqua Shimmer Pen på sig för lite glimmer.

Om ni tittar in om två veckor igen, kanske nästa kort som jag har spunnit vidare på är klart. Men fram till dess får ni gärna dela med er av hur ni brukar göra när ni har svårt att komma igång!

Nu på lördag, hoppas jag ingen har missat, fyller Pyssloteket 11 år. Pga rådande omständigheter kommer festen enbart gå av stapeln online, men det kommer att vara fullt med smaskiga erbjudanden, livestreamingar, utmaningar mm. All information hittar du i Pysslotekets Facebookgrupp!

Inläggsförfattare: Caroline

Caroline
Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Kommentera