Kakor eller risgrynsgröt?

Det är inte bara i Sverige som man vill hålla sig väl med Tomten, i USA t.ex. så lämnar man ett fat med kakor och ett glas mjölk istället för vår mer rejäla risgrynsgröt. Om man ska jobba ett kallt nattskift som Tomten så skulle åtminstone jag föredra gröten men ur ett kortmakarperspektiv så känns kakorna betydligt roligare 🙂 I Mama Elephants senaste release finns ett set som heter Gingerbread Cookies på just det temat, kakor till tomten, och jag har gjort två ganska olika kort till dagens inlägg.

Om man tittar noggrant på kort nummer ett så kan man se en linje runt flaskan och papperslappen. Den linjen beror på att jag stansat ut de tillhörande diesen ur framsidan av mitt kort, själva motiven är monterade på insidan….

….tillsammans med ett kakfat som syns först när man öppnar kortet.

Till kort nummer två har jag gjort en egen bakgrund av pepparkakspersoner. Jag har inte färglagt alla de små kakorna ”för hand”! Jag stansade ut dien till pepparkaksformen ur dekorgummi, monterade fast gummit på en akrylkloss och fick på så sätt en solid stämpel i rätt form. Om man inte har dekorgummi, alternativt inte har diesen, så bör det fungera att vända på stämpeln – alltså stämpla med det som normalt är stämpelns baksida och som man fäster mot klossen.

När jag stämplat alla kakornas ”grundfärg” så använde jag den riktiga stämpeln för att få konturer och ansikten. Flaskan & papperslappen stämplade jag, färglade och monterade på vanligt sätt.

Nu blev jag grymt sugen på pepparkakor & kall mjölk. Och nybakade lussekatter… Är det inte 1:a advent snart?!

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera