Kort till farsor, brorsor och män

Jag vet att det är många som tycker det är svårt att göra kort till män. Jag tycker egentligen inte att det är så stor skillnad utan försöker fokusera på individen. Förut var kanske utbudet inte så stort på motiv som anses ”manliga”. Men det tycker jag har blivit bättre om man nu efterfrågar ingenjörs-, verktyg- , jakt- eller sportrelaterade motiv på dies, stämplar, papper mm till just män. Jättebra att utbudet breddats även om jag inte är så förtjust i när det blir väldigt könsstereotypiskt. Bättre då att ha lite mer neutrala stämplar, dies mm som gör att du kan skapa till bägge könen med dem. Hursomhelst tänkte jag dela med mig av lite inspiration och tips för kort till männen i era liv.

Det första kortet är ett beställningskort till en kille som firades efter slutförd militärtjänstgöring.

Tips nummer 1 är att inte leta ihjäl sig efter ”manliga” papper. Hittar du inget klockrent så gör istället din egen bakgrund. På det här kortet har jag torrembossat cardstock med Darice embossingfolder Numbers och sedan använt en brayer (en slags hård roller med gummiyta) för att färga in siffrorna med Distress Oxide.

Tips nummer 2 är att använda stenciler. Mönster är ju ofta neutralt och här har jag använt mig av Dina Wakleys Funky Silhouettes som kan uppfattas vara både män och kvinnor. Jag har använt stencilen som en ritmall på bokpapper och klippt ut dem och färgat lite med distress ink dynor.

Tips nummer 3 är nog faktiskt Tim Holtz Ephemera Ideology-serien och du kan använda de olika seten med urklipp till kort för både män och kvinnor. Och fega inte ur med blommor bara för att det är en man!

Som avslutning har jag stänkt Nuvo Shimmer Powder som jag blandat med lite vatten. Skimmer och glitter behöver inte alls vara ”big no no” bara för att du skapar till en man.

På kort nr 2 har jag också använt mig av en egenskapad bakgrund som jag gjort med distresser, bubbelplast och stenciler. Även här har jag använt mig av dekorationer från Tim Holtz Ephemera i Ideology-serien. På det här kortet har jag använt mig av heatembossing med den fina textstämpeln Torn text från Darkroom Door och embossingpulver från Wow! i guld. Bokstavsdiesen är från My Favorite Things Little Lowercase Letters.

Ephemera-pappret med vingen har jag häftat fast och bakgrunden har jag sytt fast. Jag har även distressat (rivit sönder) kanten på pappret lite med en Distresser tool.

På det tredje kortet handlar mitt tips om att våga skapa det du inte har i ditt förråd. Jag fick beställningen på ett kort till en kille med klättringsintresse. Med hjälp av vanligt kopieringspapper kan man till exempel riva en bergskam som du färgar in med Distress Ink dynor. En cirkeldie hjälper dig att göra solar och månar. Solnedgången här är bara gjord med ett par olika Distress ink färger och sedan har jag stänkt vatten över med handen och sugit upp de små pölarna med hushållspapper efter ett par sekunder. Så får man de ljusa fläckarna på bakgrunden.

Själva bergsklättraren är faktiskt en konståkerska som jag hade i min dies-samling som jag klippte till så att den passade. Med hjälp av olika Alfabetsdies, kan man göra ett stilrent avslut utan dekorationer. Kika på Lawn Fawn (här har jag använt Olivers stitched Alphabet), My favorite Things och Altenew som alla tre har många fina alfabet. För att skapa miljön har jag vem använt siluettstämplar av träd (Katzelkraft har liknande i sina set Arbres d’hiver eller Christmas)

Hoppas detta gett dig lite idéer hur du kan tänka när männen i ditt liv ska firas med ett kort!

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera