Svarta julkort

Svarta julkort är lite oortodoxt, kan tyckas, men jag tycker den här tekniken blir grymt läcker. Jag påmindes om den när jag snavade över Mariannes inlägg förra hösten där hon har en grymt bra instruktion hur man gör. Kortfattat så är det en embossed resist där man embossar sitt motiv över en färgad bakgrund och därefter går över med en mörk stämpelfärg.

Jag passade på att göra två när jag ändå hade alla grejer framme. Snöflingorna heter ”Serene snowflakes” och är ett set från förra året. My Favourite things är tillverkaren. På båda korten har jag använt frikostigt med Shimmer spritz som ger glitter och lite struktur eftersom den reagerar med färgen jag använt, distress oxide ink.

På första kortet stansade jag ut God Jul med Caps Bold Alphabet från Altenew.

Jag stansade ut texten två gånger till i knallrosa cardstock som matchade en av snöflingorna och limmade dem bakom respektive bokstav så att de fick lite höjd innan jag monterade tillbaka dem. Med eftertankens kranka blekhet så skulle jag gjort fler än två lager men limmat är limmat 🙂

Till kort nummer två stansade jag ut texten med Lawn Fawns ”Oliver’s Stitched ABC’s” i olika färger.

Här använde jag svart dekorgummi för att få lite höjd och det blev betydligt bättre.

Så, svarta julkort – bu eller bä? Jag tycker som sagt att de blev supercoola men jag vet ju att t ex min traditionsbundna mamma skulle tyckt att de var horribla, åtminstone till jul.

Ni har väl börjat ladda för vår årliga höst CC? Som vanligt går den av stapeln i Facebookgruppen så hasta att bli medlem om du inte redan är det. 

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera