Årets höjdpunkt

I jämförelse med vad som hänt i omvärlden kan man tycka att det år 2020 är lätt att kvala in under rubriken årets höjdpunkt.

Året då ordet hemmasittare plötslig fick en positiv klang och gav guldskimmer åt minsta avvikelse i tillvaron. Typ som den gången familjen gav sig iväg på långresa och cyklade 5 km över kommungränsen och bodde på hotell i somras. Eller som när jag blev euforisk av en unik ”shoppingspree” IRL på den lokala kontorsmaterialsbutiken.

Men nu är det tack och lov inte mitt icke befintliga liv vi pratar om här utan Pysslotekets fina lilla bubbla, som varit som ett grönskande drivhus av skapandekraft under året. Med andra ord konkurrensen om titeln årets höjdpunkter är stenhård.

Så dagen till ära kommer här ett litet fyrverkeri av inspiration som tål att ses igen. Eftersom fakta slår åsikter på fingrarna är det baserat på statistik från våra sociala media.

Vi börjar med hur det ser ut bland de mest omtyckta inläggen på Instagram. Först ut Therese fantastiska kort med Nuvo Shimmer Powder och embossade bakgrundsstämplar från bl.a. My Favourite Things.

Många hjärtan fick även Tettiz underbara Art Journal, resultat från en av hennes livesändningar i september med Dina Wakleys otroligt snygga bladstencil i fokus.

Och kanske var det inte så konstigt att Sofie Hansson kammade hem vinsten som pappskalle under höstens Cybercrop. Hennes bidrag med Mama Elephants Oh Kitty Tree kortvikningsutmaningen blev ett av våra mest gillade inlägg i år.

På bloggen kan vi se att våra gamla lärorika inlägg om hur man använder Gesso, och Pysslotekets ABC fortfarande lockar till läsning. Men om man ser till de som är publicerade i år toppar bland annat Malins inlägg där hon tjusades av Altenews löv.

Med i toppstriden på bloggen är även Babsans inlägg där hon slår ett slag för torrembossing bland annat med Tim Holtz coola stenciler.

Och tänk att även undertecknad kavar sig upp till topp tio-listan. Här är mitt inlägg om hur man gör egna stenciler.

På Youtube kan vi se att olika tutorials blir väldigt populärt. Kortvikningar, som tillexempel detta step-card verkar vara en naturlig kioskvältare.

Även utanför pysselvärlden har ju olika slags digitala besök trendat, så kanske inte så konstigt att rundvandringen på Pyssloteket i samband med elvaårskalaset blev poppis att kolla på.

Vi hakade självklart även på trenden med Hauls, dvs fångst eller närmare bestämt att visa upp sina nya fina inköp. Här en haul med allas vår Tettiz.

När vi frågar medlemmarna i vår Facebookgrupp vad de tycker varit årets höjdpunkt kommer såklart Livesändningarna upp, Adventskalendern och våra Cybercrops. Men flera nämner också den snabba servicen, gemenskapen och ja en tacksamhet över att Pyssloteket finns överhuvudtaget.

Och jag håller med. Det hade blivit så många färre skratt i år utan gemenskapen i Pyssloteket. Ja, är det inte så även att jag känner mig lite rikare varje gång jag hämtat ut ett paket till och med… ehhehehe. Äsch det är jag värd ett år som 2020 när pyssel tametusan inte bara varit årets höjdpunkt utan själva räddningen!

Med det vill jag önska gott nytt år från alla oss. Fortsätt pyssla därhemma så fortsätter vi med nya höjdpunkter 2021!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera