Gråa dagar

är inte min favvis precis som citatet på stämpeln från hÄnglar & Wings set Snorkigt – Vinter lyder. November och december 2020 bjöd inte på speciellt många soltimmar och i skrivande stund hoppas jag att januari bjudit/bjuder på mer sol och ljus! Skulle så inte varit/vara fallet kanske jag kan pigga upp med ett par färggladare kort (även om Hickory Smoke som ju är en grå Distressnyans ingår).

Inspirerad av min namnes moodboard den här månaden bjuder jag på två kort där jag ville prova färgkombinationer med Distress Oxides.

Jag hittade någon på instagram som bjuder på olika snygga distresskombos att inkblenda, tror det var Jessica Frost Ballas men tror att även Kristina Werner bjuder på sina distress oxideskombos. Valde blåa nyanser för att matcha moodboarden och även medvetet den nya älskvärda nyansen från 2020 Speckled Egg

Tyvärr är fotona lite suddiga men här har jag  inkblendat  Distress Oxides i nyanserna Speckled Egg, Hickory Smoke och Black Soot. Sedan embossade jag snöflingor i vitt embossingpulver. Stämplarna är från gömmorna härhemma, men hÄnglar & Wings gör finfina som Anna kan ta hem om de inte finns i lager, såååå änvändbara!  Som jag skrev tidigare så kommer även citatstämpeln därifrån. Snöbjörnen är ett stämpel och dies set från Altenew, Mini Delight Polar Bear.

Samma princip i kortet nedan men då med Distress Oxide i nyanserna Speckled Egg, Peacock Feather och Chipped Sapphire. Embossade snöflingorna i silverpulver den här gången. Jag lät snöflingorna sitta kvar i de olika formationerna i min misti och gjorde därför två rätt snabba kort, hade lätt kunnat massproducera med färdiginfärgade bakgrunder tack vare den!

Skuggade runt om både isbjörn och bakgrund på båda korten. Skuggade även under björnen för att den inte skulle flyta ovanpå.

När jag monterat dem på kortbaser insåg jag att det nog skulle vara snyggt med lite skimmer så jag sprayade Shimmer Spritz över…vet inte om jag lyckades fånga det på bild men läckert blev det kan jag försäkra. Jag tycker det är svårt att fota nu i dessa gråa tider… Använder jag dagsljuslampan så blir det skuggor eller blänk… Jaja… kanske får gå kurs 🙂

Det var allt från mig den här gången! Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera