Härliga giraffer från Whimsy stamps

När det var dags för Whimsy stamps att flytta till Pyssloteket så blev jag superglad och beställde genast hem de söta girafferna som jag hade haft ögonen på ett tag. Tyckte de passade utmärkt att inviga i mars med moodboarden i brunt (och lite grönt). Här har jag också använt mig av ett av mina senare inköp, Tim Holtz 3D texture fade Botanical. Det är en embossingfolder men den är lite annorlunda än en vanlig variant för den ger avtryck i 3D jämfört med endast ”en nivå”. Så i dagens inlägg får ni se tre giraffkort, man kan ju inte bara göra ett med dessa söta giraffer 😉

Embossad bakgrund: Embossad med 3D embossingfolder Botanical. Här har jag färgat in embossingfolderns platta sida med Distress Oxide i Vintage photo, sprayat pappret (Ranger watercolor paper) med några dushar med vatten och sedan kört det genom min Big Shot. Genom att spraya pappret så förhindrar du att det spricker när du embossar. Det är också enklare att få Distress Oxide att stanna på rätt ställe jämfört med om man sprayar embossfoldern direkt.

Minibakgrunder: Är gjorda med ink smooshing och distress ink. Jag har tryckt några av mina stämpeldynor direkt mot mitt craft sheet och sedan sprayat med vatten. Jag har sedan doppat pappret i flera gångeroch torkat emellan.

Stämplade figurer: Träden och giraffen är färglagda med vattenfärgspennor och en vattenpensel. Texten är heat embossad på brunt papper med Rangers Gold embossingpulver.

Giraffen och träden klippte jag ut med min sax och lämnade en liten vit kant runt alla.

Nästa giraff ut spanar mot horisonten. Här har jag gjort på liknande sätt som ovan men med några tillägg:

Embossad bakgrund: Följ samma steg som ovan men här har jag sedan gått på med Distress Oxide inks i Vintage photo och Walnut stain ovanpå panelen (efter att den torkat). De upphöjda ytorna är då de som får färg på sig. Jag har sedan använt en embossingpenna och målat lite detaljer på bladen och heat embossat med Wows Metallic Copper Sparkle. Bakgrunden är sedan satt på en brun kortbas.

Tags: Följ samma steg som ovan. Sedan har jag färgat in kanterna med distress ink i Vintage photo och sedan stänkt vatten på och torkat med min heat tool. Sedan avslutade jag med att stänka ytterligare lite vatten på men skyndade mig sedan snabbt att hälla embossingpulver på och heat embossa. Det går att embossa med endast vatten om man är snabb i vändningarna, pulvret håller sig kvar tillräckligt länge så man hinner smälta det.

Stämplade figurer: Träden och giraffen är färglagda med vattenfärgspennor och en vattenpensel. Texten är heat embossad på brunt papper med Rangers Gold embossingpulver.

Giraffen och träden klippte jag ut med min sax och lämnade en liten vit kant runt alla. Tagsen är dies från mina gömmor.

Sista giraffen ut har jag gjort precis som kortet ovan minus embossingpulvret. Enda skillnaden här är att jag använt mig av mer grönt, Distress Oxides i färgerna Twisted citron och Mowed lawn ihop med Vintage photo.

Giraffen och träden klippte jag ut med min sax och lämnade en liten vit kant runt alla. Tagsen är dies från mina gömmor.

Det var riktigt kul att testa 3D texture fade, har ytterligare en hög med bakgrunder på mitt skrivbord i olika färger. Det är verkligen beroendeframkallande att testa olika färgkombinationer och se vad som kommer ut av det hela. Ett sista råd angående denna embossingfolder, använd ett litet tjockare papper (och glöm inte att spraya lite med vatten så det inte spricker) så får du bättre resultat. De tunnare pappren har en tendens att spricka i och med att trycket är så hårt.

Produkter:

Om ni skapar med månadens moodboard, glöm inte att tagga med #pyssloteketmood så vi ser era kreationer, ni kan ju även lägga upp i snicksnacktråden i Facebook-gruppen.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera